Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α' ΦΑΣΗ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 

Απολαυστικός κατά διαστήματα

Πανσερραϊκός STIHL - Αναγέννηση Νέου Ρυσίου: 67-35

Το «παρθενικό» ροζ φύλλο αγώνος για τη φετινή χρονιά κατέκτησε ο Πανσερραϊκός. Οι «λιονταρίνες» «κατασπάραξαν» την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου στο ΔΑΚ Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης», εξασφαλίζοντας την πρόκριση και τη Κυριακή οι «κόκκινες» θα αναμετρηθούν με τον Άρη Θεσσαλονίκης εντός έδρας.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα αμφότερες οι ομάδες παρουσιάσθηκαν νευρικές στο παρκέ.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου το συγκρότημα του Πασχάλη Ρούλη άρχισε να ξεδιπλώνει στο γήπεδο τις αρετές του, αποκτώντας σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του (13-1, 4:10). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 22-5.

Στη δεύτερη περίοδο οι «λιονταρίνες» ήλεγχαν διαρκώς το ρυθμό του αγώνα, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν θερμά τις «κόκκινες», οι οποίες συνδύασαν σκορ και θέαμα (31-9, 6:19). 

Το δεκάλεπτο τελείωσε 38-11.

Στη τρίτη περίοδο ο Πανσερραϊκός κατέβασε ταχύτητα διατηρώντας όμως τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Το δεκάλεπτο έληξε 49-20.

Στη τέταρτη περίοδο η Αναγέννηση δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τις «λιονταρίνες» (61-27 στο 36') κι έτσι το παιχνίδι μετετράπη σε τυπική διαδικασία.

Σχόλιο από SerresBasket: Κατά διαστήματα ο ανανεωμένος και ενισχυμένος Πανσερραϊκός ενθουσίασε τον κόσμο με την απόδοσή του. Σαφώς όμως οι «κόκκινες» έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα (ειδικά στον τομέα των ριμπάουντ).

Εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, ωραίες κινήσεις κοντά στο καλάθι από τη Γκομπετζισβίλι, κλεψίματα, αρκετά τρεξίματα με επιτυχημένους αιφνιδιασμούς και τις Νάστου, Μιχαηλίδου, Τζημορώτα να φανερώνουν το ταλέντο τους. 

Προσπάθησε η Καλαμπάκου.

Σταθερή αξία η Μαραγκού.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν αρκετά παιδιά της Ακαδημίας του Πανσερραϊκού.

Διαιτητές: Λαδάς - Γκαντίδης

Δεκάλεπτα: 22-5, 38-11 (ημ.), 49-20, 67-35

Πανσερραϊκός STIHL (Ρούλης Π.): Μαραγκού 5 (1), Ούμε, Τζημορώτα 6, Μπακιρτζίδου 1, Τζιαμπάζη 2, Χωλοπούλου 3, Μαμούδη, Καλαμπάκου 9 (1), Μιχαηλίδου 13 (3), Νάστου 15 (1), Γκομπετζισβίλι 13.

Αναγέννηση Νέου Ρυσίου (Μαυρίδης): Στεργίου 9, Γράψα Ευ. 5 (1), Γράψα Ευτ. 7 (1), Κανέλογλου 2, Κουλακιώτη, Καζαντζή, Ντολοπούλου 1, Πουρπουτίδου 2, Αλασχκάρ 2, Τζήμου 5, Αντωνίου 2.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: