Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ COACH

 

«Προβλημάτισε η περιφέρεια του Πανσερραϊκού, έλλειψη αυτοματισμών, θέλει δουλειά κι υπομονή»

Το πιο δυνατό τεστ της προετοιμασίας έδωσε χτες ο Πανσερραϊκός εναντίον του Μίλωνα (ομάδα Elite League), παρουσιάζοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής για τη φετινή χρονιά.

Ο Πανσερραϊκός ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο βρήκε σκορ κυρίως με τον Τσακαλέρη που έδειξε ότι θα είναι το φετινό σημείο αναφοράς στην επίθεσή του.

Αμυντικά οι γηπεδούχοι έβγαλαν ένταση και κατάφεραν να κλέψουν μπάλες σε μια άμυνα με αλλαγές,  με τον Μίλωνα να έχει σαφές προβάδισμα με τον Μελισαράτο στο "5" που και εκτέλεσε, αλλά  κυρίως δημιούργησε από μέσα  προς τα έξω για τους συμπαίκτες του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε η διαφορά ποιότητας και κατηγορίας, με τον Μίλωνα με όπλο την εξαιρετική και γρήγορη κυκλοφορία του  να βρίσκει συνεχώς ξεμαρκάριστα σουτ και ευστοχώντας σε 4 σερί τρίποντα (το 16-18 έγινε 16-30), κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη.

Στο ίδιο διάστημα ο Πανσερραϊκός κόλλησε στην επίθεση, είτε κάνοντάς λάθη, είτε με κακές επιλογές και χαρακτηριστικό είναι ότι σημείωσε μόνο ένα εντός πεδιάς καλάθι (3:25 πριν την λήξη) και μόλις 5 πόντους.

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα (ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο), με τον Μανούσο στη τέταρτη περίοδο να προσφέρει κάποιες βοήθειες στο σκοράρισμα.

Γενικά ο Μίλωνας φάνηκε, παρακολουθώντας τον αγώνα  από το γήπεδο, ότι είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο με αρκετές λύσεις και ποιοτικές μονάδες. 

Ο κόουτς Καραγιάννης είναι 3η σερί χρονιά στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας, έχοντας δύο διαδοχικές ανόδους και μάλιστα πέρυσι αήττητος στη Β' Εθνική. Σίγουρα ο Μίλωνας θα είναι ανταγωνιστικός στην Elite League.

Στην αντίπερα όχθη ο Πανσερραϊκός ανανεωμένος σε πρόσωπα, αλλά και με απουσίες έδειξε ότι θέλει χρόνο. 

Σημαντικές οι προθήκες που έγιναν στους ψηλούς, αλλά η περιφέρεια προβλημάτισε. Είναι ξεκάθαρο ότι στον άσο από τον Μιλόσεβοτς που ήταν scoring playmaker, ο Μήνου προφέρει σε άμυνα και οργάνωση, αλλά λείπει το σκορ από εκεί.

Τα μόλις 2 εύστοχα τρίποντα, το χαμηλό σκορ των γκαρντ (ομοίως και του πάγκου) και η έλλειψη αυτοματισμών, έστω κι αν είμαστε νωρίς, φανερώνουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά για να εμφανιστούν τα «λιοντάρια» έτοιμα στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Η διάθεση όμως στην άμυνα, η προσπάθεια παρόλο που το σκορ είχε φύγει και ορισμένες μεμονωμένες συνεργασίες επιθετικά, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Σαν τελικό σχόλιο για το ματς Κυπέλλου του Σαββάτου, φάνηκε η διαφορά των κατηγοριών, οπότε θέλει υπομονή  από όλους για να δούμε τον Πανσερραϊκό όπως επιθυμούμε.

Coach Σ. Γ.


* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

1 σχόλιο:

Ένας απλός παρατηρητής είπε...

Αγαπητέ κοουτς όταν ενας παίχτης για 35 αγωνιστικά λεπτά στο σύγχρονο μπάσκετ σε περιοδο μάλιστα προετοιμασίας οργανώνει όλο το επιθετικό παιχνίδι της ομάδες του με σωστές επιλογές( αποστάσεις ,πλέις σε άμυνα και επίθεση καθώς και σε περιστροφές στην άμυνα),πασαρει υποδειγματικά (6 ασίστ) παίζει άμυνα στο 100% σε μερικούς απο τους πιο σεσημασμένους κίλερ του πρωταθλήματος (βλέπε μπαρτ και Δημάκο) και παρόλα αυτά κάνει μόνο 2 λάθος πάσες στην επίθεσης, ενώ οι επιθετικές του επιλογές είναι σωστές και καθόλου τραβηγμένες στα σουτ και τις προσπάθειες που πήρε ασχετως αν αυτές δεν κατέληξαν σε καλάθι, αυτό δεν λέγετε επιθετικό πρόβλημα αλλά παίχτης ορχήστρα και οικονομίας.
Θα παρακαλούσα να είστε πιο εύστοχος στον σχολιασμό σας.

Με κάθε σεβασμό και επιφύλαξη.