Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ COACH

«Δεν είχε ισορροπία στις επιθέσεις του ο Πανσερραϊκός χάνοντας έτσι τη δύναμή του»

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που συνοδεύτηκε με ήττα για τον Πανσερραϊκό απέναντι στην σκληροτράχηλη  Γέφυρα με σκορ 61-65.

Οι παίκτες του Πανσερραϊκού ξεκίνησαν με μεγάλη ένταση το παιχνίδι και με αφετηρία την δυνατή άμυνα και όπλο το τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο προηγήθηκαν με 14-5. 

Κουτουξίδης και Ντίνος βρήκαν ρυθμό, με τη Γέφυρα να επανέρχεται σε 14-13, αλλά τον Πανσερραϊκό με εύστοχα μακρινά σουτ να κρατάει απόσταση ασφάλειας (21-13).

Η Γέφυρα ήταν φανερό ότι είχε αποφασίσει να μη δώσει χώρο στον Τσακαλέρη παίζοντας under προκλητικά σε Μήνου και Γεωργιανό ή αλλαγές με έτοιμο παίκτη για παγίδα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το ξεκίνημα ανήκε στους φιλοξενουμένους που μείωσαν με καλή κυκλοφορία σε 21-20, αλλά ένα τρίποντο και φάουλ του Γεωργιανού και ένα τρίποντο του νεαρού Θεοδοσιάδη έδωσαν πάλι προβάδισμα στους  γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως αδυνατούσαν να τροφοδοτήσουν τους Μανούσο και Τσακαλέρη επιμένοντας σε σουτ από μακριά.

Με τον Κελεσίδη στην οργάνωση να κάνει εξαιρετική δουλειά, οι φιλοξενούμενοι με υπομονή επέστρεψαν και με ξεμαρκάριστο τρίποντο του Χρυσόπουλου, πάνω στον οποίο έγινε εξαιρετική αμυντική δουλειά στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με 31-33.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το πιο παραγωγικό για τον Πανσερραϊκό που ευστόχησε σε 6 τρίποντα (τρία ο Μήνου που όμως δεν άλλαξαν την αμυντική συμπεριφορά της Γέφυρας) και με πολλά deflection και κλεψίματα στην άμυνα χτίστηκε μια διάφορα διψήφια, 51-40 και 54-43, για να κλείσει η περίοδος, εκ νέου με εύστοχο σουτ του Χρυσόπουλου από τη περιφέρεια, στο 54-46.

Ο πολύπειρος μπομπέρ των αντιπάλων μπηκε δυναμικά στην εξίσωση σκοράροντας κοντά στο καλάθι με το μέγεθος του, και το μομέντουμ άλλαξε, με τη Γέφυρα να εκμεταλλεύεται την αστοχία του Πανσερραϊκού και να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια.

Το παιχνίδι πήγε στον πόντο, οι «κόκκινοι» αναλώθηκαν σε επιθέσεις στη λήξη του χρόνου με σουτ μακρινά μετρά από ντρίπλα (χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 3 λεπτά του ματς έγιναν 4 επιθέσεις έξω από τα 6.75 που ήταν όλες ανεπιτυχείς) και το ροζ φύλλο κατέληξε στους Θεσσαλονικείς.

Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Πανσερραϊκό που αυτή τη φορά βρήκε σκορ από την περιφέρεια, αλλά έπεσε στην παγίδα με υπερβολικό αριθμό προσπαθειών για 3 πόντους  και δεν είχε ισορροπία στις επιθέσεις του, να μεταφέρει το παιχνίδι στους Τσακαλέρη - Μανούσο χάνοντας έτσι τη δύναμή του.

Θετικά σημάδια η ενέργεια στην άμυνα και το τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο που δίνει εύκολους πόντους αν και στην καθοριστική τέταρτη περίοδο δεν υπήρχε η απαραίτητη φρεσκάδα.

Οι ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Τα δύο αρνητικά αποτελέσματα  πρέπει να πεισμώσουν τα «λιοντάρια» και με επιμονή και δουλειά να βρει η ομάδα τον δρόμο της για να εκπληρώσει τον στόχο της.

 Οι δυνατότητες υπάρχουν, απαιτείται υπομονή και πίστη.

COACH Σ.Γ.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: