Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

NATIONAL LEAGUE 1 (3ος ΟΜΙΛΟΣ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Ομάδα δίχως «στυλ»

Πανσερραϊκός STIHL - Γέφυρα: 61-65

Δεν αξιοποίησαν τον παράγοντα έδρα οι «κόκκινοι» γνωρίζοντας την ήττα το απόγευμα στο ΔΑΚ Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης» από τη Γέφυρα με 61-65.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο τα «λιοντάρια» ξεκίνησαν γεμάτα ενθουσιασμό (10-4, 6:43, 14-6, 4:40).

Οι φιλοξενούμενοι όμως «αφυπνίσθηκαν» πλησιάζοντας τον Πανσερραϊκό σε απόσταση αναπνοής (14-13, 3:17).

Η ομάδα του Γιάννη Κακιούζη αντέδρασε κι αυτή από τη πλευρά της και η περίοδος έληξε 21-13, με τους γηπεδούχους να έχουν στο ενεργητικό τους 4 εύστοχα τρίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 23-21 (στο 15').

Τα «λιοντάρια» συνήλθαν διευρύνοντας το προβάδισμά τους (31-23, 2:10), αλλά και πάλι η Γέφυρα έδειξε χαρακτήρα πετυχαίνοντας 0-10 σερί. Η περίοδος έκλεισε με 31-33.

Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός ήταν τρομερά αποτελεσματικός από τη περιφέρεια, «βομβαρδίζοντας» ασταμάτητα το αντίπαλο καλάθι (συνολικά στη τρίτη περίοδο το σύνολο του Γιάννη Κακιούζη σκόραρε έξι φορές έξω από τη γραμμή των 6.75).

Για πρώτη φορά στο ματς οι «κόκκινοι» βρέθηκαν στο +10 (45-35, 5:14), ενώ λίγο αργότερα η διαφορά «άγγιξε» τη μέγιστη τιμή (51-40, 1:50). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 54-46.

Στη τέταρτη και καθοριστική περίοδο της αναμέτρησης ο Πανσερραϊκός ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Η Γέφυρα ανέβασε την απόδοσή της (54-51, 8:38), έφερε το παιχνίδι στα ίσια (54-54, 7:30) και στη συνέχεια προσπέρασε στο σκορ (54-56 στο 33').

Μπροστά στα μάτια των φιλάθλων εκτυλίχθηκε ένα «θρίλερ» (58-58, 60-60), με τους Σερραίους να μην έχουν καθαρό μυαλό στην επίθεση, μένοντας άποντοι στα τελευταία 2:40 της συνάντησης.

Η Γέφυρα ήταν πιο ουσιαστική και πιο τυχερή κάνοντας το μεγάλο διπλό και μάλιστα τρίτο συνεχόμενο στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Διαιτητές: Παπαγερίδης - Παπαγεωργίου - Χατζηχαρίσης

Δεκάλεπτα: 21-13, 31-33 (ημ.), 54-46, 61-65

Πανσερραϊκός STIHL (Κακιούζης): Μήνου 13 (3), Θεοδοσιάδης 4, Τσακαλέρης 3, Μανούσος 4, Ντίνος 12 (3), Κουτουξίδης 17 (3), Μπρατσιάκος 1, Γεωργιάδης 3 (1), Γεωργιανός 4 (1).

Γέφυρα: Χρυσόπουλος 24 (3), Φόρογλου 10 (2), Σιώπης 6 (1), Καλαϊτζίδης 4, Κελεσίδης 10 (2), Ντίαθ-Καβαλιεράκης 6, Μαλανδρής 5 (1), Παππάς.

Σχόλιο από SerresBasket: Σαν ταινία παλιά ο Πανσερραϊκός, που την έχεις δει εκατοντάδες φορές και γνωρίζεις τι θα γίνει στο φινάλε. Το ρόστερ των «κόκκινων» ανανεώθηκε το καλοκαίρι κατά 80%, αλλά οι «παθογένειες» παραμένουν ίδιες κι απαράλλακτες. 

Η διοίκηση έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Δεν είναι δυνατόν να «τζογάρεις» συνεχώς με το τρίποντο. Μπει κερδίζουμε, δεν μπει χάνουμε. «Μπαμ και μπουμ», αυτό δεν είναι μπάσκετ που θα σου δώσει την άνοδο. 

Ο Πανσερραϊκός φέτος έχει  τη πολυτέλεια να διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό του δύο κορυφαίους καλαθοσφαιριστές, με αδιαμφισβήτητα προσόντα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα μέσα στο «ζωγραφιστό».

Αυτοί όμως οι συγκεκριμένοι παίκτες (Τσακαλέρης - Μανούσος), πρέπει να «ταϊστούν» σωστά από τους κοντούς. 

Πόσες καλές πάσες πήραν Τσακαλέρης και Μανούσος μέσα στη ρακετά στο πρώτο ημίχρονο; 2 όλες κι όλες! Στο δεύτερο μέρος έγινε προσπάθεια να ακουμπήσουν τη μπάλα περισσότερες φορές στους ψηλούς, αλλά όχι πάντα με οργανωμένο τρόπο. Η Γέφυρα δεν είχε αθλητή να τους κοντράρει. Πόσους πόντους πέτυχαν μαζί οι δύο ψηλοί του Πανσερραϊκού; 7!!!

Ο Πανσερραϊκός δεν χρειάζεται «ήρωες» της τελευταίας στιγμής για να νικήσει στο «σπίτι» του κι ενώ έχει το «μομέντουμ».  Απλά πρέπει να έχει ηρεμία και να παίξει στρωτό μπάσκετ με εναλλακτικά και καλοσχεδιασμένα πλάνα.

Οι διαιτητές είναι αυτοί που είναι. Τους γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Το να διαμαρτύρεται η κερκίδα θεμιτό, το να φωνάζουν όμως όλοι από τον πάγκο αυτό κάθε άλλο παρά βοηθάει την ομάδα. Αντιθέτως θα βοηθούσε τους «κόκκινους» η εμψύχωση από τους «παγκίτες» και όλο το τιμ, προς τους «πενταδάτους», όταν η Γέφυρα αντεπιτέθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη! Πολύ κακώς!!!

Δείγμα της «τρικυμίας» που επικρατούσε στις τάξεις των γηπεδούχων στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν το σουτ που επιχείρησε από τα 8 μέτρα ο Τσακαλέρης.

Η αποβολή του αρχηγού, Παντελή Γεωργιανού νωρίς στον αγώνα επηρέασε αρνητικά τον Πανσερραϊκό.

Ηγέτη-«φονιά» με κοχόνες δεν έχουμε...

Ο Χρυσόπουλος όπου βρει τα «λιοντάρια», τα «σκοτώνει».

Ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 0/2 από δύο αντιπάλους (Φίλιππος Βέροιας και Γέφυρα), που ονειρεύονται κι αυτοί την Elite League. Κακές ήττες.

Δεν έδωσαν το «παρών» στο ντέρμπι οι οργανωμένοι φίλοι των «κόκκινων», "Che Guevara Club" και "Red Lions".

Μακάρι το ρεπό της επόμενης εβδομάδας να επιδράσει θετικά στους «κόκκινους». Ανήμερα 28η Οκτωβρίου το συγκρότημα του Γιάννη Κακιούζη θα ταξιδέψει στη Ξάνθη. Must win αγώνας ενάντια στον Λεύκιππο.

Ο Πανσερραϊκός ΠΡΕΠΕΙ (κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο) να «αγκαλιαστεί» από ολόκληρη τη τοπική κοινωνία. Ως SerresBasket όμως εδώ και 15+χρόνια έχουμε μάθει να γράφουμε και τα καλά, αλλά και τα στραβά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL - ΓΕΦΥΡΑ: 61-65

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: 55-62

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΜΑΧΗΤΕΣ/ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ: 70-81

Χ.Α.Ν.Θ. - ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: 89-51

ΔΕΚΑ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 84-66

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - Α.Ο. ΑΡΕΤΣΟΥ: (16/10/2023)

ΡΕΠΟ: Κ.Α.Ο.Δ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Χ.Α.Ν.Θ. 4

ΔΕΚΑ 4

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 4

ΜΑΧΗΤΕΣ/ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ 3

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 3

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 3

ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 3

ΓΕΦΥΡΑ 2 (ΣΕ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL 2

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 2

Κ.Α.Ο.Δ. 1 (ΣΕ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 1 (ΣΕ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

Α.Ο. ΑΡΕΤΣΟΥ 1 (ΣΕ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/10/2023): Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ STIHL ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: