Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΑΡΘΡΟ

«Λιοντάρια» χωρίς δόντια, «Οχυρό» δίχως αντίσταση

Μπορεί να βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, αλλά τόσο ο Πανσερραϊκός, όσο και το Ρούπελ έχουν πέσει σε πρόωρη χειμερία νάρκη.

Οι «κόκκινοι» και οι «μπλε» έχουν πραγματοποιήσει απογοητευτικό ξεκίνημα στα πρωταθλήματα της National League 1 (Β' Εθνική) και National League 2 (Γ' Εθνική) αντίστοιχα.

Τα «λιοντάρια» και το «οχυρό», γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες, τη δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετωπίζουν μια μίνι αγωνιστική κρίση, την οποία καλούνται να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό προτού τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Συγκριτικά με τη περσινή σεζόν οι μέχρι τώρα επιδόσεις του Πανσερραϊκού και του Ρούπελ είναι αρνητικές.

Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 η ομάδα του Γιάννη Κακιούζη είχε ρεκόρ 3-2 μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής (12/11/22), ενώ το ισόζυγιo επίθεσης-άμυνας ήταν θετικό για τους «κόκκινους» (68π.μ.ο. - 62,6 π.μ.ο., 340-313, +27).

Φέτος τα «λιοντάρια» μετράνε μόλις 1 νίκη και 4 ήττες, σημειώνοντας 61,8 π.μ.ο., ενώ δέχονται 67 π.μ.ο. (309-335, -26).

Όσο αφορά το σύνολο του Φώτη Κοκολιού είχε εντυπωσιάσει τους πάντες, ως «νεοφώτιστο»  στη κατηγορία, με απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα, πετυχαίνοντας 66 π.μ.ο., δεχόμενο 55 π.μ.ο. (264-220, +44).

Φέτος οι Σιδηροκαστρινοί βρίσκονται στο άλλο άκρο με ρεκόρ 1-3. Η επίθεσή τους είναι οριακά πιο παραγωγική (66,75 π.μ.ο.), ενώ η άμυνά τους «μπάζει» (68,5 μ.ο., 267-274, -7).

Ο Πανσερραϊκός «χτίσθηκε» το καλοκαίρι στοχεύοντας στην άνοδο στην Elite League (Α2 Εθνική), σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προπονητή, αλλά και των παικτών στο στάδιο της προετοιμασίας.

Στην αντίπερα όχθη το «οχυρό» κέρδισε το σεβασμό και το θαυμασμό των αντιπάλων του με τη φανταστική περσινή πορεία, καταλαμβάνοντας τη 3η (!) θέση, λαμβάνοντας μέρος στη διαδικασία των πλέϊ-οφ για τον προβιβασμό στη Β' Εθνική.

Στη παρούσα φάση όμως το Ρούπελ μοιάζει με «οχυρό που δεν είναι σε θέση να προβάλλει αντίσταση, ενώ στον αντίποδα ο Πανσερραϊκός δείχνει να είναι λιοντάρι χωρίς δόντια.

Θα γυρίσει ο τροχός για τους «κόκκινους» και τους «μπλε»; 

«Υλικό» υπάρχει, κόσμος που στηρίζει υπάρχει. Το θέμα είναι ο Πανσερραϊκός και το Ρούπελ να «ατσαλωθούν» ως ομάδες,  να δουλέψουν σοβαρά πάνω στις αδυναμίες τους, να αξιοποιήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα προτερήματά τους, έτσι ώστε να μάθουν να κερδίζουν με κάθε πιθανό τρόπο, αποβάλλοντας επιτέλους τα «κόμπλεξ» τους.

Το θέαμα είναι ευπρόσδεκτο και αρέσει στους φίλους του αθλήματος, αλλά σε αυτές τις διοργανώσεις η νίκη και με μισό πόντο συνιστά επιτυχία.

Χρόνος υπάρχει, αλλά ο χρόνος δεν αποτελεί πάντοτε σύμμαχο, ειδικά όταν οι αντίπαλοι παιχνίδι με παιχνίδι «σκαρφαλώνουν» ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα κι εσύ αναγκάζεσαι να τους βλέπεις με τα κιάλια.

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: