Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Α2 ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

 

Αλλαγή σκυτάλης στη τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού! Ο Σέρβος Bogdan Bulj στις «λιονταρίνες», αντί του Πασχάλη Ρούλη, ο οποίος παραμένει στον σύλλογο.

Δίχως κανείς να γνωρίζει το παραμικρό, η διοίκηση του Πανσερραϊκού ήρθε σε συμφωνία με τον Σέρβο προπονητή, Bogdan Bulj, ο οποίος θα αναλάβει τη τεχνική ηγεσία των «κόκκινων», αντικαθιστώντας τον Πασχάλη Ρούλη, ο οποίος όμως χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων του συλλόγου, παραμένοντας στην «οικογένεια» του Πανσερραϊκού (Νεάνιδες, Κορασίδες, Ακαδημίες).

Ο 41χρονος  Bogdan Bulj ως κόουτς έχει «χτίσει» ένα αξιόλογο βιογραφικό, με παρουσία σε συλλόγους της Ευρώπης και της Ασίας, αλλά και σε εθνικές ομάδες.

Ο Bogdan Bulj είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, έχοντας αποκτήσει δίπλωμα προπονητή καλαθοσφαίρισης.


Οι πιο σημαντικές στιγμές στη προπονητική του καριέρα είναι η θητεία του ως πρώτος προπονητής στη Vrsac (γυναικεία ομάδα της Σερβίας, σεζόν 2013-14), στη CS BC Danzio Timisoara (γυναικεία ομάδα της Ρουμανίας, σεζόν 2014-15, 2015-16), στην Icim Goldis Arad (γυναικεία ομάδα της Ρουμανίας, αγωνιστικές περιόδους 2017, 2017-18, 2020-21, 2022-23, με συμμετοχή πέρυσι στο FIBA EuroCup), στη Wuhan Sengefan (γυναικεία ομάδα της Κίνας, σεζόν 2019-20) και στην εθνική ομάδα νέων γυναικών της Σερβίας U20 (2016, 2017).

Ο Bulj είχε ως «μέντορες» τους σπουδαίους Σέρβους προπονητές, Aleksandar Petrovic (πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως σκάουτερ στην ανδρική ομάδα της Hemofarm Vrsac, 2003-04) και Miroslav Nicolic.

Επίσης, ο Μπόγκνταν Μπούλι έχει δώσει το «παρών» σε σπουδαίες διοργανώσεις: ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (2005, βοηθός στην εθνική ομάδα Σερβίας-Μαυροβουνίου), ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (2013, 2015, σκάουτερ στην εθνική ομάδα της Σερβίας), παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών (2014, σκάουτερ στην εθνική ομάδα της Σερβίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε όλες τις  νόμιμες διαδικασίες προκειμένου ο ξένος προπονητής να είναι σε θέση να κοουτσάρει ανεμπόδιστα τις «λιονταρίνες» στο πρωτάθλημα της Α2 και να προσπαθήσει σκληρά μαζί με τις παίκτριες της ομάδας για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ανόδου του Πανσερραϊκού στην Α1. Στο προπονητικό τιμ των «κόκκινων» εντάχθηκε και ο Ραφαήλ Πεχλιβάνος, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον Bogdan Bulj.

Δεν υπάρχουν σχόλια: