Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΑΡΘΡΟ

 Γυρίστε τον διακόπτη πριν είναι πολύ αργά!

Η χτεσινή αποκαρδιωτική εμφάνιση του Πανσερραϊκού στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθλητικό «φαρμάκωσε» τους διοικούντες της ομάδας, αλλά και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Επταπυργίου.

Για του λόγου το αληθές, ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού έφυγε στενοχωρημένος από το γήπεδο πριν την λήξη του αγώνα, με τη διαφορά στο -25, η οποία στο τέλος «άγγιξε» τους 40 πόντους!

Δεν είναι ντροπή να χάσεις ένα παιχνίδι. Υπάρχουν και οι κακές μέρες για όλους. Ντροπή όμως είναι να μη παλεύεις, να τα παρατάς και να γίνεσαι έρμαιο των ορέξεων του αντιπάλου σου.

Το περσινό καλοκαίρι η διοίκηση του Πανσερραϊκού αποφάσισε να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ των «κόκκινων» κι ενώ στις μέρες μας ελάχιστοι είναι αυτοί που επενδύουν ή καλύτερα «πετάνε» λεφτά στο γυναικείο μπάσκετ, το οποίο έχει διαχρονικά τον ρόλο «κομπάρσου» στον ελληνικό αθλητισμό (πόσα και ποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνται τακτικά με τη προβολή της γυναικείας καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας;).

Πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες μεταγραφές  (βάσει των βιογραφικών των παικτριών, Ελληνίδων και ξένων), δόθηκαν αρκετά χρήματα (ήρθε και αλλοδαπός προπονητής), κανονίσθηκε η διαμονή, η σίτιση και η ιατρική κάλυψη των αθλητριών, με τον Πανσερραϊκό να λειτουργεί σε πρότυπα Α1, ενώ στην Α2 υπάρχουν σωματεία που προσπαθούν να επιβιώσουν με συνολικό προϋπολογισμό κάτω από 5 χιλιάδες ευρώ!

Στην έναρξη της προετοιμασίας ο κ. Παναγιώτου είχε ζητήσει από την ομάδα να προσπαθήσει να παίξει όμορφο μπάσκετ για να φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, ενώ ο Τεχνικός Διευθυντής, κ. Γκαβανόζης ορθά-κοφτά είχε πει στις παίκτριες ότι στόχος του Πανσερραϊκού αποτελεί η άνοδος στην Α1.

Με τα σημερινά δεδομένα οι «λιονταρίνες» θα κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τους Πάνθηρες Καβάλας, τους οποίους εύκολα-δύσκολα πρέπει να περάσουν για να προκριθούν στη τελική σειρά των πλέι-οφ, εκεί όπου θα αναμετρηθούν με τον Παναθλητικό (με μειονέκτημα έδρας).

Δύο μήνες λοιπόν απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Ο Πανσερραϊκός πρέπει να προετοιμασθεί κατάλληλα αγωνιστικά και πνευματικά για τα πλέι-οφ της ανόδου. Τα κεφάλια μέσα, πλάκες τέλος, προκειμένου οι «λιονταρίνες» να παίξουν ως «λιονταρίνες» κι όχι ως «ψιψίνες». 

Και μην ανησυχείτε, οι φίλαθλοι θα καταπιούν τη πίκρα τους και θα ξανάρθουν στο γήπεδο, ακόμα κι αν χρειασθεί να κάνουν χιλιόμετρα, ακόμα κι αν πρέπει να θυσιάσουν τριήμερα, ο πιτσιρίκος αριστερά στη φωτογραφία ντυμένος στα κόκκινα θα φωνάξει πάλι για την αγαπημένη του ομάδα, ΕΣΕΙΣ, προπονητής και παίκτριες ΟΦΕΙΛΕΤΕ να καταθέσετε τις ψυχές σας στο παρκέ.

* Αν, λέμε αν, ο οποιοσδήποτε ήρθε στις Σέρρες με σκοπό να κάνει «αρπαχτή» και να τη «κοπανήσει» κακό του κεφαλιού του.

** ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: