Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 

Τον Μάη το Καμπ της Βαλένθια στις εγκαταστάσεις της Siris Basketball Academy

Μια από τις κορυφαίες ακαδημίες στην Ευρώπη, η Valencia Basket Club / L' Alqueria del Basket, θα φιλοξενηθεί τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο, συνεχίζοντας το πρωτοπόρο πρόγραμμα παραγωγής νεαρών καλαθοσφαιριστών.

H Valencia Basket Club, ένας από τους ποιοτικότερους μπασκετικούςομίλους στην Ευρώπη με εμπειρία 30 και πλέον ετών, επενδύει αφενός σε υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και σε υψηλού επιπέδου προγράμματα ανάπτυξης των ακαδημιών και αφετέρου, στις δυνατές και πετυχημένες συνεργασίες.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνουμε πως η Valencia Basket Greece & Cyprus θα αναπτύξει δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών στην Ελλάδα και την Κύπρο με στόχο:

* Τη διεύρυνση των πετυχημένων συνεργασιών και εκτός της Ισπανίας, καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.

* Τη δημιουργία ενός δικτύου ακαδημιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με σκοπό την υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος υπό την καθοδήγηση και σύνδεση με τη Valencia Basket Club.

* Τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας μας εκτός της Ισπανίας.

* Τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών σε μοναδικά events, camps, τουρνουά, αλλά και προγράμματα ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών.

* Την ανάπτυξη των δεσμών με την τοπική αθλητική κοινωνία και την κοινότητα.

Πρεσβευτής του προγράμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, μεταξύ άλλων, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της Βαγιαδολίδ, του Άρη, της ΑΕΚ και νυν προπονητής, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους καλαθοσφαιριστές με μακράν εμπειρία και γνώση του αθλήματος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Απρίλιο του 2024 και έχει τεθεί ως στόχος η πλήρης ένταξη και συνεργασία έξι ακαδημιών εντός του 2024 και ο διπλασιασμός αυτών το 2025. Οι πρώτες 5 συνεργαζόμενες ακαδημίες είναι: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ – ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΟ ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – SIRIS BASKETBALL ACADEMY (ΣΕΡΡΕΣ).

Το πρόγραμμα των επομένων μηνών θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 4 Basket Skills Camps στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο, με την παρουσία του συντονιστή και προπονητών από τη Valencia BC. 

Συγκεκριμένα, το Valencia Basket Skills Camp στις Σέρρες θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Μαΐου 2024, με τη παρουσία 2 προπονητών του ισπανικού συλλόγου, αλλά και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου σε ρόλο εκλέκτορα, ενώ συντονιστής του εγχειρήματος στη περιοχή μας είναι ο Σερραίος Προπονητής, Φώτης Κοκολιός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ενημερωθεί 25 ακαδημίες εντός και εκτός Ελλάδος για το Καμπ των Σερρών, με τον Άτλαντα Κομοτηνής να δηλώνει συμμετοχή, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Γ.Σ.Ε. (Ελευθερούπολη).

Επίσης, προγραμματίζεται η διοργάνωση Διεθνούς Tουρνουά στις 18-20 Ιουνίου στον Δήμο Λοκρών, με τη συμμετοχή της ομάδας παίδων της Valencia Basket Academy και των αθλητών από τις επιλεγμένες ακαδημίες που θα μετέχουν στο πρόγραμμα. Συνδιοργανωτές του Διεθνούς Τουρνουά, ο Δήμος Λοκρών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ως βασική προτεραιότητα έχει τεθεί η διοργάνωση προγράμματος ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών – Elite Program. Στους επόμενους μήνες και μέσα από τα Skills Camps θα γίνει η επιλογή νεαρών αθλητών, γεννηθέντων το έτος 2008, οι οποίοι θα μετέχουν σε μία εβδομάδα «Training Stage» στην πόλη της Βαλένθια στα τέλη Αυγούστου. Οι ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές θα προπονηθούν υπό την καθοδήγηση των Ισπανών προπονητών. Η εν λόγω ομάδα θα δώσει φιλικά παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους, αλλά και θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα της παιδικής αγωνιστικής ομάδας της Valencia BC.

 L´Alqueria Del Basket - Valencia Basket International Program:

1. Προπονητική Μεθοδολογία (L' Alqueria Del Basket Methodology).


2. Πρόγραμμα εκπαίδευσης – επιμόρφωσης προπονητών


(Training of Coaches Pathway).


3. Προπονητικά Camps σε Ελλάδα και Βαλένθια (International Camps).


4. Valencia Basket Training Stages


(Μπασκετικό ταξίδι στην Ακαδημία της Βαλένθια).


5. Πρόγραμμα ανάπτυξης Ταλαντούχων παικτών (Elite Program,Try Outs).


6. Διεθνή Τουρνουά σε Ελλάδα και Βαλένθια (Valencia Basket Tournament) 5x5 & 3x3.


 ► ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Web page: https://www.valenciabasketacademysee.com/

Social Media: valenciabasketgreece, valenciabasketcyprus, sirisbasketballacademy

Τηλέφωνο: 693 2222 616 (Φώτης Κοκολιός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: