Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

Αδίκησε τον εαυτό του...

Κ.Α.Ο.Χ./Ευρώπη '87 - Πανσερραϊκός: 76-73

Άκρως συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι της πρεμιέρας της προκριματικής φάσης μεταξύ του Κ.Α.Ο.Χ./Ευρώπη '87 και του Πανσερραϊκού που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Σερρών «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ». Το ματς έγινε σε μια όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα για την οποία φρόντισαν οι φίλαθλοι και των 2 ομάδων και είχε ένταση, πάθος, ωραία καλάθια, με τα «λιονταράκια» να γνωρίζουν τελικά πικρή ήττα με 76-73.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στην πρώτη περίοδο ο Κ.Α.Ο.Χ. ήταν «τυφώνας» στο παρκέ, με τους παίκτες του Αλέξη Παναγιωτόπουλου να βγάζουν τρομερή ενέργεια στο γήπεδο (8-2, στο 2', 13-6 στο 3', 19-9 στο 6'). 

Οι τυπικά γηπεδούχοι έχοντας τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια και μαζεύοντας αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ, «πλήγωσαν» τους «κόκκινους», οι οποίοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου (25-10, 3:14).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με 30-16.

Στην επόμενη περίοδο ο Πανσερραϊκός κατάφερε να κόψει την φόρα των αντιπάλων του, βάζοντας φρένο στον φρενήρη ρυθμό, βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, μειώνοντας σε 37-31 (3:25).

Πάνω όμως που φάνηκε να αλλάζει το σκηνικό της αναμέτρησης, τα «λιονταράκια» υπέπεσαν σε λάθη κι ο Κ.Α.Ο.Χ. ανέβασε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (45-33 στο 18'). 

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της περιόδου αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία ο κόουτς των «κόκκινων», Βαγγέλης Σαμαράς, με τον Νίκο Κηρύκο να αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου προπονητή.

Το δεκάλεπτο έληξε 50-36.

Στην τρίτη περίοδο οι Σερραίοι με σωστή ομαδική δουλειά πλησίασαν στο -6 (50-44, στο 24').

Ο Κ.Α.Ο.Χ. όμως αντέδρασε και με σερί 9-0 διεύρυνε ξανά το προβάδισμά του στο σκορ (59-44, 4:25).

Οι «κόκκινοι» παρέμειναν ψύχραιμοι, πίεσαν, έκλεψαν μπάλες και ο αγώνας απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον (59-54).

Το δεκάλεπτο τελείωσε με 61-54.

Στο 36΄το σύνολο από τη Χαλκιδική ήταν μπροστά με +10 (71-61).

Τα «λιονταράκια» έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να γυρίσουν το ματς, φτάνοντας τόσο κοντά αλλά...

Ο Πανσερραϊκός μείωσε σε 75-73 (19"). 11 δεύτερα πριν την εκπνοή του παιχνιδιού ο Κ.Α.Ο.Χ. είχε 0/2 βολές, με τους «κόκκινους» να αποτυγχάνουν να πάρουν το ριμπάουντ και τους αντιπάλους τους να πηγαίνουν ξανά στη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Ο Κ.Α.Ο.Χ. πέταξε άλλες 2 βολές στα σκουπίδια, αλλά τα «λιονταράκια» δείχνοντας τάσεις αυτοχειρίας, έχασαν άλλο ένα ριμπάουντ!

Την τρίτη φορά ο Κ.Α.Ο.Χ. ευστόχησε στην πρώτη βολή (76-73), έχασε επίτηδες τη δεύτερη, αλλά το έκανε με εντελώς λάθος τρόπο.

3 δεύτερα πριν το φινάλε του παιχνιδιού ο Πανσερραϊκός είχε την κατοχή. Οι «κόκκινοι» επιτέθηκαν τάχιστα, αλλά το σουτ για την ισοφάριση δεν βρήκε στόχο και το ροζ φύλλο κατέληξε στους αντιπάλους.

Σχόλιο από SerresBasket: Ο Πανσερραϊκός φάνηκε ότι ήταν πνευματικά ανέτοιμος για το ματς της πρεμιέρας. Οι «κόκκινοι» είχαν πολύ άγχος και το μυαλό τους ήταν «θολωμένο». 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα «λιονταράκια» έπαιξαν ανορθόδοξο μπάσκετ.

Οι διαιτητές δεν τα πήγαν καλά, αλλά δεν δικαιολογούνται από πλευράς του πάγκου του Πανσερραϊκού αυτά τα νεύρα, τα οποία έφεραν και την αποβολή του Βαγγέλη Σαμαρά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Το "come-back" των «κόκκινων» στο παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό.

Ένα ριμπάουντ ρε παιδιά, ένα ριμπάουντ.

Δίκαιη η νίκη του Κ.Α.Ο.Χ.

Τι κατάλαβε ο «έξυπνος» από τις θέσεις των V.I.P., που απευθύνθηκε στον διαιτητή Αγραφιώτη και μετά αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο για να συνεχισθεί το ματς;

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Τάσος Παναγιώτου, εξέφρασε τα παράπονά του στους διαιτητές για τις εσφαλμένες υποδείξεις τους, μιλώντας τους σε πολύ ήρεμο τόνο.

Κάνεις μεγαλοπρεπέστατη τάπα, μετά αντί να φύγεις στην επίθεση, γυρίζεις και «πικάρεις» τον αντίπαλο σου, «τρως» τεχνική ποινή κι αντί να σκύψεις το κεφάλι, βρίζεις τα Θεία. Λάθος συμπεριφορά και νοοτροπία 100%.

Διαιτητές: Αγραφιώτης - Μιχέλης

Δεκάλεπτα: 30-16, 50-36 (ημ.), 61-54, 76-73

Κ.Α.Ο.Χ./Ευρώπη '87 (Παναγιωτόπουλος): Γκελασβίλι 9, Ζάγκας 24 (4), Τύπος 8, Χουρμάζος 12, Γιαννόπουλος 6, Χατζής 17 (2), Φιλοξενίδης.

Πανσερραϊκός (Σαμαράς - Κηρύκος): Γκαβανόζης 14 (2), Σπανός 18 (1), Γρούνης 15 (1), Καλογραιάκης 13 (3), Κηρύκος 5, Παπαδόπουλος 2, Αρχοντίδης Χ. 5 (1), Αρχοντίδης Ι. 1, Κλώνης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κ.Α.Ο.Χ./ΕΥΡΩΠΗ '87 - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 76-73

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: 58-53

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 2

Κ.Α.Ο.Χ./ΕΥΡΩΠΗ '87 2

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 1

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/5/2024): ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: