Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Α2 ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τέλος εποχής για μία σπουδαία Σερραία αθλήτρια! Η Μαρίνα Μπακιρτζίδου αποχωρεί από την ενεργό δράση!

Η Σερραία χαρισματική καλαθοσφαιρίστρια, Μαρίνα Μπακιρτζίδου έλαβε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια της μετά από μία πολυετή μπασκετική καριέρα, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα που τόσο αγαπάει.

Ο αγώνας της περασμένης Κυριακής μεταξύ του Πανσερραϊκού και του Παναθλητικού Συκεών στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της 48χρονης (!) σέντερ.


Η Μαρίνα Μπακιρτζίδου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεαρές παίκτριες. Έμαθε τα βασικά της καλαθοσφαίρισης στον Βισάλτη Νιγρίτας, πανηγύρισε επιτυχίες με τον Πανσερραϊκό (μέλος της «χρυσής» ομάδας που ανέβηκε στην Α1 τη σεζόν 1999-2000, κατακτώντας μάλιστα την ίδια αγωνιστική περίοδο τη 2η θέση στο Κύπελλο Ελλάδος αντιμετωπίζοντας στις Σέρρες στον Μεγάλο Τελικό τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό, ενώ «γεύτηκε» τη χαρά της συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ), εν συνεχεία κατηφόρισε για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα όπου και συνέχισε να αγωνίζεται (Α2 Νότου: Ελευθερία Μοσχάτου, Πρωτέας Βούλας, Α.Ο. Δάφνης, Πειραϊκός), επέστρεψε μετά από μεγάλο διάστημα στα μέρη μας, ενισχύοντας τον Α.Ο.Σ., ενώ έκανε «γκραν-φινάλε» φορώντας εκ νέου τη φανέλα του Πανσερραϊκού.


Παρά τις σοβαρές προσωπικές της υποχρεώσεις η Μπακιρτζίδου δεν παράτησε το μπάσκετ, κατέβαινε στις προπονήσεις και στους αγώνες εντός κι εκτός έδρας. 

Εκτός από τις επιδόσεις της εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων, διακρίθηκε πάνω απ' όλα για το ήθος της, σεβόμενη τις συμπαίκτριές της, τους προπονητές της, όπως επίσης και τις αθλήτριες και τους προπονητές των άλλων ομάδων, αλλά και τους διαιτητές και τους δημοσιογράφους.




Με πάνω από 30 έτη παρουσίας στα παρκέ η Μαρίνα Μπακιρτζίδου πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Πανσερραϊκό προς όφελος των κοριτσιών που τώρα μυούνται στα μυστικά του Μπάσκετ κι ασφαλώς στο ξεκίνημα της νέας σεζόν ο σερραϊκός σύλλογος έχει την υποχρέωση να τιμήσει την Μπακιρτζίδου για τις σημαντικές υπηρεσίες που πρόσφερε στις «λιονταρίνες».



Σχόλιο από SerresBasket: Μαρίνα Ψυχάρα! Πάντα τα έδινες όλα στο γήπεδο! Λυπόμαστε, αλλά ο άτιμος ο χρόνος είναι ανίκητος! Εσύ όμως κατάφερες να τον ξεγελάσεις. «Λιονταρίνα» Forever!

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: