Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΑΡΘΡΟ

 Πότε θα κάνει ξαστεριά στο Σερραϊκό Μπάσκετ;

Η φετινή αγωνιστική περίοδος σχεδόν ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα για να γίνει το ταμείο της σεζόν 2023-2024.


Δυστυχώς, αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας ήρθαν. Ξεκινάμε λοιπόν την ανασκόπηση...

Σε επίπεδο Ανδρών, η αποτυχία ήταν εκκωφαντική! Ο Πανσερραϊκός στο πρωτάθλημα της Νational League 1 (Β' Εθνική) απογοήτευσε τους φιλάθλους του, αλλά και όλους τους εν γένει μπασκετικούς, καθώς παρά τις «ηχηρές» μεταγραφές που πραγματοποίησε η διοίκηση, τα «λιοντάρια» αποδείχθηκαν «γατάκια» καταλαμβάνοντας την 9η θέση (!). Οπότε το όνειρο της ανόδου στην Elite League μετετράπη σε εφιάλτης για τους «κόκκινους»: https://youtu.be/Z51ZhNiH5uM?t=48

Το ανησυχητικό είναι ότι ενώ έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες  από το τελευταίο ματς που έδωσε ο Πανσερραϊκός, δεν κινείται φύλλο στο «στρατόπεδο» των «κόκκινων» και ουδείς γνωρίζει στη παρούσα φάση ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη χρονιά.

Το Ρούπελ «έσκασε» σαν πυροτέχνημα. Πέρυσι το «οχυρό» εντυπωσίασε τους πάντες με την εκπληκτική πορεία του στη National League 2, αλλά φέτος οι «μπλε» με το ίδιο πάνω-κάτω υλικό, έβαλαν τους εαυτούς τους σε έναν λαβύρινθο, μένοντας παγιδευμένοι εκεί, και παρά την αλλαγή προπονητή, το Ρούπελ δεν απέφυγε τον υποβιβασμό. 

Οι Γ.Σ. Ίκαροι «άγγιξαν» την άνοδο, αλλά... έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους οι «κυανοκίτρινοι». Ναι, είναι αλήθεια ότι στόχος της σερραϊκής ομάδας δεν ήταν η Γ' Εθνική, όμως όταν φτάνεις στην πηγή, ε, τότε κρίμα είναι να μην πιείς νερό.

Εξαιρετικά τα πήγε η Ηράκλεια, ενώ το πρόσημο είναι θετικό και για την Α.Ε.Σ.

Η ομάδα του Πανσερραϊκού με αγωνιστικό αμαξίδιο, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, τερματίζοντας στην 3η θέση της Α2 Κατηγορίας.

Σε επίπεδο Γυναικών, οι «λιονταρίνες» επιχείρησαν να διαβούν την πόρτα της Α1 Εθνικής, αλλά τελικά αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Παναθλητικός Συκεών.

Κι εδώ έγιναν το περασμένο καλοκαίρι σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ των «κόκκινων», όμως τα «βαριά χαρτιά» δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του κόσμου, ενώ ο Σέρβος κόουτς (Μπόγκνταν Μπούλι), πολλά με... λίγα.

Αυτοί που διέπρεψαν πραγματικά ήταν οι Έφηβοι της Α.Ε.Σ. Πρωταθλητές ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Υπερπρωταθλητές στα προκριματικά και πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Άρτας. Οι κόποι τους ευοδώθηκαν! 

Τα «λιονταράκια», οι Παίδες του Πανσερραϊκού, τα έχουν πάει περίφημα (Πρωταθλητές ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Υπερπρωταθλητές), ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί εντός του Ιουνίου.

Βέβαια όσο αφορά αυτές τις ηλικίες, το λυπηρό είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές που έχουν ταλέντο και ικανότητα, φεύγουν από τις Σέρρες και τους χαίρονται άλλοι σύλλογοι, με τρανό παράδειγμα τον Ευδόξιο Καπετάκη. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στη ΔΕΚΑ, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Καρδίτσα, αγωνιζόμενος και στους Σοφάδες (Β' Εθνική), στους οποίους ήταν ηγέτης με υψηλό μέσο όρο σκοραρίσματος. Γιατί να μην παίζει αυτό το παιδί στον Πανσερραϊκό;

Γιατί οι Σερραϊκές ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν να μην έχουν Σερραίους παίκτες; Πως να συνδεθεί ο κόσμος με την ομάδα του τόπου του,  όταν αυτή διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της μόνο 2-3 ντόπιους αθλητές/αθλήτριες; 

Είναι και θέμα οπτικής. Άλλος μπορεί να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο κι άλλος μισοάδειο. 

Καλύτερα όμως μια πικρή αλήθεια, παρά ένα γλυκό ψέμα. 

Πότε θα κάνει ξαστεριά στο Σερραϊκό Μπάσκετ; Ίσως όταν αποκτήσουμε επιτέλους σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ίσως... αλλά κι αυτό αποτελεί διαχρονικό όνειρο που δεν έχει εκπληρωθεί μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: