Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Θρίαμβος του Ορφέα

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 72

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 57


Το 2/2 πραγματοποίησε ο Ορφέας Νέου Σκοπού που επικράτησε της Αγίας Βαρβάρας στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης επιδεικνύοντας μεγάλη σοβαρότητα και ωριμότητα σε άμυνα και επίθεση. Το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού ικανοποίησε με την απόδοσή του τον κόσμο που βρέθηκε στη κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου του Νέου Σκοπού, ο οποίος ενίσχυσε με ιαχές, τύμπανα και κόρνες τους αθλητές του Ορφέα να κατακτήσουν το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος.

Αναφορικά με την εικόνα του παιχνιδιού η Αγία Βαρβάρα (θεωρείται ως ένα από μεγάλα φαβορί για την άνοδο) αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και με πρωταγωνιστή τον Φασουλά πήρε προβάδισμα 5 πόντων (4-9 και 7-12). Οι παρατηρήσεις του Παναγιώτη Σπανού έπιασαν τόπο και ο Αρχοντίδης με ωραίες προσωπικές ενέργειες βοήθησε την ομάδα του να μην χάσει την επαφή με το σκορ και σε συνδυασμό με την βελτίωση στον αμυντικό τομέα ο Ορφέας έκανε την ανατροπή προηγούμενος 22-18 με το κλείσιμο της πρώτης περιόδου. Στο επόμενο δεκάλεπτο οι Καβαλιώτες ισοφάρισαν προσωρινά (22-22), αλλά η σερραϊκή ομάδα έκανε νέο ξέσπασμα με τον Τζιμητρόπουλο να δίνει «αέρα» 12 πόντων (37-25) στον Ορφέα πετυχαίνοντας 2 σερί τρίποντα. Παρόλα αυτά η Αγία Βαρβάρα κατάφερε να «ροκανίσει» κάπως την διαφορά (37-31) με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στη τρίτη περίοδο ο Ορφέας ήταν καταιγιστικός έχοντας ως ηγετική φυσιογνωμία τον Χατζηβασιλειάδη που ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας. Ο ταλαντούχος playmaker του Νέου Σκοπού ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα, ενώ αποτελούσε διαρκή πηγή κινδύνου για το αντίπαλο καλάθι με τις συχνές διεισδύσεις. Ο τεχνικός της Αγία Βαρβάρας άλλαξε αρκετά μαρκαρίσματα πάνω στον Χατζηβασιλειάδη αλλά εις μάτην. Το κλείσιμο της περιόδου βρήκε τον Ορφέα να προηγείται με 57-45.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν καταπληκτική άμυνα, ενώ οι Χατζηβασιλειάδης – Ματζιούνης φόρτωναν με πόντους το καλάθι της Αγίας Βαρβάρας. Η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +20 (65-45) με την πλάστιγγα να γέρνει οριστικά υπέρ του Ορφέα. Η χαλάρωση που επήλθε λόγω και της κόπωσης έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 65-53 αλλά τα πάντα είχαν κριθεί και οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν άλλους 2 βαθμούς στο ενεργητικό τους με τελικό σκορ 72-57.

Διαιτητές: Ξενικάκης – Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 37-31 (ημ.), 57-45, 72-57

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 8, Τσινόπουλος 4, Μιχαηλίδης 6(1), Τζιμητρόπουλος 8(2), Αρχοντίδης 9, Ματζιούνης 18(2), Χατζηβασιλειάδης 19, Καραμπέντης, Καραμπατζιάκης, Γκαβανόζης, Θεοδώρου.

Αγία Βαρβάρα (Παπαδόπουλος): Ρότσας 5, Λαμπρινός 3(1), Σουλίδης 5, Ράμμος 10 (1), Μπανάσας 6, Παπαδόπουλος 14(2), Φασουλάς 14 (1), Σιώπης, Μάκης, Χαριζάνης, Μυτικόπουλος, Σαραλιώτης.


«Έσπασε το ρόδι» η Ηράκλεια

ΗΡΑΚΛΕΙΑ 62

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 59


Την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε η Ηράκλεια διασκεδάζοντας κατά κάποιο τρόπο τις άσχημες εντυπώσεις από την συντριβή που υπέστη στις Φερές στη πρεμιέρα. Η ομάδα του Σπύρου Ιωαννίδη κονταροχτυπήθηκε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και πήρε τη νίκη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μελανό σημείο του παιχνιδιού ο τραυματισμός του Βάκα στο πόδι, οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και σύμφωνα με τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη διαπιστώθηκε ευτυχώς μόνο θλαστικό τραύμα.

Σχετικά με την εξέλιξη που είχε ο αγώνας οι Τιτάνες εξασφάλισαν πλεονέκτημα 4 πόντων στη πρώτη περίοδο (14-18), ενώ οι Δραμινοί κατάφεραν να διευρύνουν την υπέρ τους διαφορά (28-34) με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι παίκτες της Ηράκλειας πείσμωσαν και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κατσικά προσπέρασαν στο σκορ (49-48). Στη τέταρτη περίοδο η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, αλλά η Ηράκλεια πιο συγκεντρωμένη και πιο τυχερή στις τελευταίες σημαντικές φάσεις κέρδισε το παιχνίδι με 62-59.

Διαιτητές: Νέδογλου - Τατούδης
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-34 (ημ.), 49-48, 62-59

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Κατσικάς 18, Σκαλιστής 7 (1), Βάκας 11 (2), Ντίκογλου 6, Ιακωβίδης 6 (1), Σταμπουλής 8, Μπουτάκογλου 2, Μποντουρίδης 4.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 57-72
ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 62-59
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 70-59
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ: 76-54
ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: 72-57
ΡΕΠΟ: ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ 4
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 3
ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 3
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 3
ΗΡΑΚΛΕΙΑ 3
ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 3
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 3
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 2
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ 2

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Οκτωβρίου ο Ορφέας θα υποδεχθεί την Ασπίδα Ξάνθης, ενώ η Ηράκλεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αρίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: