Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Βήμα ανόδου για τον Νέο Σκοπό

ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΟΡΦΕΑΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: 65-72


Ο Ορφέας Νέου Σκοπού ανεδείχθη πανάξιος νικητής στο μεγάλο σερραϊκό ντέρμπι με αντίπαλο την Ηράκλεια. Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες και των δυο ομάδων οι οποίοι μόχθησαν στο παρκέ γεγονός το οποίο εκτίμησε και ο κόσμος που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο Ηράκλεια και Ορφέας ξεκίνησαν νευρικά και για του λόγου το αληθές με την πάροδο 4 λεπτών το σκορ ήταν 0-3 με τρίποντο του Τσιούλκα. Η είσοδος του Χρηστίδη έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που κατάφεραν να προηγηθούν με 12-7 λίγο πριν το τέλος της περιόδου – εκμεταλλευόμενοι και την κακή κυκλοφορία της μπάλας από την αντίπαλη πλευρά-, αλλά ένα επιθετικό φάουλ σε συνδυασμό με μια τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Γιώργος Κατσικά έφεραν τον Νέο Σκοπό σε απόσταση αναπνοής (12-11) με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Στην επόμενη περίοδο ο Γκαβανόζης πρόσφερε σημαντική βοήθεια στον Ορφέα και το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού κατόρθωσε να εξασφαλίσει πλεονέκτημα 6 και 9 πόντων αντίστοιχα (14-20, 20-29) με σκόρερ τον Αρχοντίδη. Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Ιωαννίδη βρήκαν τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα και μπόρεσαν μέσα τρία λεπτά να κάνουν την ολική επαναφορά. Ο Μπουτάκογλου με την παρουσία του στο παιχνίδι συνέβαλλε στην βελτίωση της άμυνας της Ηράκλειας, η οποία δέχθηκε σοβαρό πλήγμα με την αποχώρηση του Χρηστίδη, ο οποίος τραυματίσθηκε στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού. Με καλάθια των Κατσικά, Σκαλιστή και Ντίκογλου οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας πήραν κεφάλι στο σκορ με 32-30 και το ημίχρονο έκλεισε 37-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο πότε η μια και πότε η άλλη ομάδα έπαιρνε μικρό προβάδισμα (42-40, 48-50) και η περίοδος έληξε με 52-55. Στην τελευταία περίοδο της συναρπαστικής αναμέτρησης Ηράκλεια και Νέος Σκοπός έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να κατακτήσουν το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνος αλλά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Ορφέας που διαχειρίσθηκε πολύ έξυπνα την κατάσταση. Κυρίαρχη μορφή για τους «ασπρόμαυρους» και M.V.P της συνάντησης ήταν ο Αρχοντίδης που «εκτέλεσε» την Ηράκλεια έξω από την γραμμή των 6.25 διαμορφώνοντας το 57-67 (4:03) και το 60-70 (2:18). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 65-70 με τρίποντο του Ιακωβίδη το οποίο αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τους «κόκκινους».

Διαιτητές: Τατούδης-Νέδογλου

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 37-34 (ημ.), 52-55, 65-72

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ιακωβίδης 9 (1), Αποστολάκης 6 (2), Ντίκογλου 7, Βάκας 5 (1), Σταμπουλής 4, Σκαλιστής 8, Χρηστίδης 4, Κατσικάς 18 (2), Μπουτάκογλου 4, Γρηγοριάδης, Παπαστεφάνου.

Ορφέας Νέου Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 6 (1), Μιχαηλίδης 7 (1), Τσινόπουλος 2, Δώδος 1, Γκαβανόζης 6, Αρχοντίδης 28 (3), Ματζιούνης 12 (1), Χατζηβασιλειάδης 10, Καραμπεντής, Καραμπατζιάκης, Θεοδώρου.

* Δυστυχώς το σπουδαίο σερραϊκό ντέρμπι σκιάστηκε από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια του γηπέδου μεταξύ των αθλητών των δυο ομάδων μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο γραφών δεν θα ήθελε να σταθεί σε αυτό το αρνητικό γεγονός που δεν τιμά κανέναν. Το μπάσκετ είναι γιορτή, είναι χαρά και όχι πόλεμος. Σίγουρα, όλοι όταν αγωνίζονται επιδιώκουν τον νικηφόρο αποτέλεσμα. Στο βωμό όμως της νίκης δεν είναι δυνατόν αθλητές να έρχονται στα χέρια και να εκτυλίσσονται σκηνές «σκληρού ροκ». Τα υπόλοιπα διαδικαστικά σχετικά με τις συμπλοκές των παικτών αποτελούν δουλειά του κομισάριου και των διαιτητών.

** Κατάμεστο ήταν το κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας. Βροντερό «παρών» έδωσαν και οι φίλαθλοι του Ορφέα Νέου Σκοπού που στο τέλος αποθέωσαν τους παίκτες και τον προπονητή με το γνωστό σύνθημα «να΄τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές». Μερικοί εξ’ αυτών άναψαν και πυρσούς έξω από το γήπεδο πανηγυρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον θρίαμβο της αγαπημένης τους ομάδας.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 89 - 63
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 75 - 59
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: 44 - 59
ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ: 65 - 72
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ: 92 - 85


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 28
ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 27
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 26
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 25
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 22
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 22
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 21
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 19
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 17
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 17
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 16


* Το επόμενο Σάββατο 21/2 η Ηράκλεια θα υποδεχθεί την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, ενώ ο ο Ορφέας Νέου Σκοπου έχει ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: