Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΑΜΑΘ – Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Στο κόλπο της ανόδου παραμένει ο Νέος Σκοπός – στο καναβάτσο η Ηράκλεια

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 78-87


Νίκη «χρυσάφι» σημείωσε ο Νέος Σκοπός στην Αλεξανδρούπολη επί της τοπικής Ολυμπιάδας διατηρώντας έτσι ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα τον οδηγήσει αυτομάτως στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με διάθεση να παίξουν καλό μπάσκετ. Η περίοδος ήταν παραγωγική επιθετικά τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τον Ορφέα. Με την συμπλήρωση 10 αγωνιστικών λεπτών το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού κρατούσε προβάδισμα 3 πόντων (22-25).

Στην επόμενη περίοδο το σκηνικό ήταν το ίδιο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ψάχνοντας τρόπους για να πετύχουν κάποιο ξέσπασμα δίχως όμως να τα καταφέρνουν και το ημίχρονο έληξε με 43-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έγιναν πράματα και θάματα στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να πάρουν διαφορά 11 πόντων (51-40) πετυχαίνοντας 8-0 σερί με τους διαιτητές να χρεώνουν με τεχνικές ποινές τους Τσιούλκα, Αρχοντίδη αλλά και τον προπονητή του Ορφέα, Παναγιώτη Σπανό. Παρόλα αυτά ο Νέος Σκοπός βρήκε τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και με πρωταγωνιστή τον «σεληνιασμένο» Ματζιούνη ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση στο τέλος της περιόδου και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 59-64.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν «γκραν-γκινιολ» ανάμεσα στην Ολυμπιάδα και τον Ορφέα που βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί. 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του συναρπαστικού αγώνα οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με 78-76. Εν συνεχεία ο Ματζιούνης μάζεψε το ριμπάουντ και στην εξέλιξη της φάσης ισοφάρισε σε 78-78 με εύστοχο σουτ. Ο φόργουορντ του Νέου Σκοπού ήταν ασταμάτητος «εκτελώντας» τους γηπεδούχους αφού με δυο απανωτές τρίποντες «βόμβες» έδωσε «αέρα» 6 πόντων στον Ορφέα (78-84). Οι παίκτες της Ολυμπιάδας δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και ο Αρχοντίδης τους έδωσε την χαριστική βολή αφού με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 78-87.

Διαιτητές: Μιχελής-Παπαγερίδης
Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-40 (ημ.), 59-64, 78-87

Ορφέας Ν. Σκοπού (Σπανός): Τσιούλκας 11 (3), Θεοδώρου 4, Τσινόπουλος 4, Δώδος 8, Γκαβανόζης 2, Καραμπεντής 2, Αρχοντίδης 9 (1), Χατζηβασιλειάδης 12, Ματζιούνης 35 (6), Καρακώστας, Καραμπατζιάκης.


Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 88-53

Βαριά ήττα γνώρισε η Ηράκλεια στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής και οι όποιες ελπίδες για άνοδο εκμηδενίσθηκαν. Οι «κόκκινοι» αγωνίσθηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχοντας εκτός απόστολής 5 αθλητές (Κατσικάς, Χρηστίδης, Παπαστεφάνου, Αποστολάκης, Σταμπουλής) λόγω τραυματισμών, ενώ αντιμετώπισαν και την εχθρική διαιτησία (ειδικά από τον κ. Λαγανά) που εξόργισε τους ανθρώπους της σερραϊκής ομάδας με τις αποφάσεις της.

Στο εναρκτήριο δεκάλεπτο της συνάντησης Κομοτηνή και Ηράκλεια εναλλάσσονταν στο σκορ και η περίοδος έληξε με 19-17. Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο άλλαξε η ροή του αγώνα με τους γηπεδούχους να πατάνε «γκάζι» αποκτώντας προβάδισμα 11 πόντων (36-25).

Στις αρχές της τρίτης περιόδου έγινε το περιστατικό που σημάδεψε την μετέπειτα εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο προπονητής της Ηράκλειας, Σπύρος Ιωαννίδης απεβλήθη αδίκως από τον αγωνιστικό χώρο με 2 τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές και από εκείνο το χρονικό σημείο και ύστερα επήλθε η κατάρρευση των «κόκκινων» και το δεκάλεπτο έκλεισε με 63-41. Δίχως προπονητή και χωρίς λύσεις στο πάγκο η σερραϊκή ομάδα παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις «ορέξεις» των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Διαιτητές: Σαλικίδης-Λαγανάς
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-25 (ημ.), 63-41, 88-53

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Μπουτάκογλου 18, Ντίκογλου 8, Ιακωβίδης 16 (1), Βάκας 4, Γρηγοριάδης 3, Σκαλιστής 4.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: 68 - 44
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΑΓΓΑΝΩΝ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ: 73 - 80
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ: 78 - 87
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ - ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ: 72 - 66
Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ: 88 - 53


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 30
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 29
ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ 29
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. 29
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 25
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 25
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 24
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 21
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ 21
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 19
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΟ ΜΑΓΓ ΞΑΝΘΗΣ 18

* Στις 14 Μαρτίου ο Νέος Σκοπός θα υποδεχθεί την Θύελλα Φερών, ενώ η Ηράκλεια θα φιλοξενήσει την Χρυσούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: