Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΙΚΑΡΟΙ


Αναπάντητα ερωτηματικά...

"Θολό" παραμένει το τοπίο σχετικά με την συμμετοχή ή όχι ξένων παικτών στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας των ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων και των υπευθύνων την Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τέθηκαν ουσιώδη ερωτήματα τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των σωματείων, το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος των Ικάρων, κ. Αθανασιάδης, ζήτησαν να μάθουν τι μέλει γενέσθαι αναφορικά με το καθεστώς των ομάδων (Α.Σ. ή Τ.Α.Κ;), την επιχορήγηση και τις μεταγραφές. Δυστυχώς από την συνάντηση δεν προέκυψαν χρήσιμα και τελικά συμπεράσματα ενόψει της καινούργιας σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των εκπροσώπων των σωματείων φάνηκε να είναι υπέρ της χρησιμοποίησης ξένων παικτών. Μάλιστα έγινε λόγος για την παρουσία 2 ξένων αθλητών σε κάθε ομάδα (κοινοτικών και αμερικανών). Από την πλευρά της η Ομοσπονδία ύστερα και από τις πιέσεις που δέχθηκε από τον ΠΣΑΚ συναίνεσε βάσει και της ανακοίνωσης που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες στη μη παρουσία ξένων αθλητών στη νέα διοργάνωση. "Μύλος"...

Βέβαια προκειμένου να ισχύσει επίσημα η παραπάνω απόφαση όπως έγινε γνωστό πρέπει να ψηφισθεί από την Βουλή και συγκεκριμένα από το θερινό τμήμα οπότε το όλο θέμα μοιάζει με "γόρδιο δεσμό".

Στο "στρατόπεδο" των Ικάρων τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην ξένη αγορά και οι άνθρωποι των "κυανοκίτρινων" ευελπιστούν να εντοπίσουν κάποιο "λαυράκι". Ο Στάθης Καμαράκης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνει στο παγκο των Ικάρων αφού υπάρχει προφορική συμφωνία.

Τέλος, οι εκλογές για την αναδειξή του νέου Δ.Σ. των "κυανοκίτρινων" θα διεξαχθούν κατά τα φαινόμενα την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: