Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΙΚΑΡΟΙ



Διακοπές με το μυαλό στις μεταγραφές

Επιτέλους... τέλος οι μεταβατικές προπονήσεις για τους "κυανοκίτρινους" και οι αθλητές του Στάθη Καμαράκη, όπως και ο προπονητής της σερραϊκής ομάδας βρίσκονται σε διακοπές ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 10 Αυγούστου οπότε και θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Αναμφισβήτητα το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ήταν κανονικός μαραθώνιος για όλα τα μέλη των Ικάρων τα οποία "άδειασαν" σωματικά και ψυχολογικά αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν κατακτώντας πανάξια το εισιτήριο της ανόδου και τώρα έχουν την δυνατότητα να "γεμίσουν τις μπαταρίες τους" απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Βέβαια οι διοικούντες των Ικάρων σε συνεργασία πάντοτε με τον προπονητή έχουν θέσει επί τάπητος τα μεταγραφικά ζητήματα προκειμένου οι "κυανοκίτρινοι" να ενισχυθούν σε θέσεις "κλειδιά" και να φανούν ανταγωνιστικοί στο δύσκολο και συνάμα απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 στο οποίο θα λάβουν μέρος ως "νεοφώτιστοι". Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ίκαροι θα κινηθούν για την απόκτηση τριών παικτών (playmaker, small forward, center). Σε επικοινωνία που είχε το serresbasket.blogspot.com με τον Στάθη Καμαράκη ο τεχνικός ηγέτης του σερραϊκού συνόλου ανέφερε τα εξής: " Είμαστε σε αναζήτηση παικτών. Δεχόμαστε διάφορες προτάσεις και έχουμε επαφές με μάνατζερ. Επίσης βλέπουμε dvd με αθλητές που μπορεί να θεωρηθούν ως υποψήφιοι στόχοι, ενώ αντλούμε και πληροφορίες μέσω του διαδικτύου. To ενδιαφέρον μας εστιάζεται τόσο σε Έλληνες όσο και σε κοινοτικούς παίκτες".

Ερωτηθείς ο coach των Ικάρων για την διαμάχη που υφίσταται σχετικά με την συμμετοχή ή μη ξένων αθλητών στο πρωτάθλημα της Α2 τόνισε τα εξής: " Είμαι υπέρ της συμμετοχής Ελλήνων αθλητών διότι πιστεύω ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε δικά μας παιδιά. Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι το υψηλό κασέ που έχουν οι γηγενείς αθλητές που μπορούν να παίξουν στην Α2 και οποίοι δεν είναι αρκετοί. Έτσι τυγχάνει για παράδειγμα ένας Έλληνας αθλητής να ζητά 50.000 - 70.000 ευρώ, ενώ ένας κοινοτικός αθλητής να θέλει 20.000 - 30.000 ευρώ. Συν τοις άλλοις δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το κοινοτικό δίκαιο το οποίο ισχύει. Οι κοινοτικοί παίκτες είναι στην ουσία εργάτες και δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε αφού εγκυμονεί ο κίνδυνος της καταδίκης".

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο της επιστροφής του Κώστα Τότσιου στους Ικάρους, ο Στάθης Καμαράκης επισήμανε τα εξής: " Ο Κώστας είναι ένας πολύ ικανός καλαθοσφαιριστής που γνωρίζει αρκετά καλά την κατηγορία. Χαίρει της εκτίμησής μου. Έχουμε στα υπόψιν την περίπτωση του και θα ασχοληθούμε και με αυτό το ζήτημα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο ρόστερ της των Ικάρων θα βρίσκονται οι: Toπούζης, Βοϊβατόπουλος, Ιωσηφίδης, Μουζακίτης, Πεχλιβάνης, Παπούδας, Μουζακίτης, Ασημάκης, ο νεαρός Καραμπέκης από τα τμήματα υποδομής (άλλοι 2-3 πιτσιρικάδες θα ενταχθούν στους κόλπους της ανδρικής ομάδας) και οι νεομεταγραφέντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: