Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)


Συνεχίζει ακάθεκτος

Α.Ο.Σ - Αίας Ευόσμου: 64-61

Kόντρα σε "θεούς και δαίμονες" ο Α.Ο.Σ υπέταξε στην έδρα του και τον Αίαντα Ευόσμου και κοιτάζει τους υπόλοιπους αντιπάλους του αφ' υψηλού. Ο αγώνας είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Βέβαια οι δυο διαιτητές της συνάντησης (Ελευθεριάδης - Καπουρτίδης) λίγο έλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στον "αέρα" με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά τους, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα έκαναν "θάλασσα", ενώ ανέχθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης τις συνεχιζόμενες αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες του προπονητή, των παικτριών και του εφόρου του Αίαντα Ευόσμου.

Αναφορικά με την εξέλιξη στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ο Α.Ο.Σ ξεκίνησε νευρικά αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και προηγήθηκαν 0-9 στα μισά της περιόδου χάρη σε καλάθια των Βλάχου και Μούρτου. Ευτυχώς σε εκείνο το χρονικό σημείο η Θάλεια Μαραγκού πήρε την ομάδα στις πλάτες της σημειώνοντας 8 σερί πόντους και το "τριφύλλι" πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (10-11, 3:00) με δίποντο της Πελτέκη. Ο Αίας αντέδρασε και ξέφυγε με 10-17 (1:43), αλλά η Σαμουλάδα με δύσκολο καλάθι στην λήξη του δεκαλέπτου πέτυχε το 17-19.

Στην επόμενη περίοδο ο Α.Ο.Σ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα με πρωταγωνίστρια την Ελπίδα Τζιαμπάζη που "πυροβολούσε" διαρκώς έξω από την γραμμή των 6.25. Οι γηπεδούχες εξασφάλισαν διαφορά 6 πόντων (29-23 και 32-26), ενώ στην αντίπερα όχθη η Σίμου αποτελούσε πηγή κινδύνου για το καλάθι της σερραϊκής ομάδας και το δεκάλεπτο έκλεισε με 36-34.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ορισμένοι δεν σέβονται τον κόπο και το μεράκι κάποιων που πάνε στα κλειστά γυμναστήρια, αφιερώνουν το χρόνο τους με σκοπό να ενημερώσουν αυτούς που αγαπάνε το μπάσκετ. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο κομισάριος του αγώνα, κ Μπαγκλατζής όλως περιέργως εκδίωξε τους 2 εκπροσώπους του τύπου από την γραμματεία, οι οποίοι δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα (και αφού πριν την έναρξη της συνάντησης έκανε χειραψία μαζί τους με δική του πρωτοβουλία και τους άφησε να καλύψουν δημοσιογραφικά το πρώτο ημίχρονο). Προς τι αυτή η ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς;

Πρόταση του κ. Μπαγκλατζή ήταν να πάνε οι δημοσιογράφοι στην κερκίδα ("δημοσιογράφοι - φίλαθλοι") είτε να καθίσουν σε μια γωνιά του κλειστού γυμναστήριου της Ομόνοιας. Και ναι μεν ο κομισάριος είχε εν μέρει δίκιο (τα "σύκα- σύκα και η σκάφη- σκάφη") ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να βρίσκονται στην γραμματεία, αφού δεν είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος, αλλά στο "υπερσύγχρονο" κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας που όταν βρέχει μπαίνουν νερά δεν υπάρχουν συν τοις άλλοις δημοσιογραφικά θεωρεία. Παρά και τα όσα είπε ο προπονητής του Α.Ο.Σ, Νίκος Κηρύκος στον κομισάριο για το δημιουργηθέν θέμα η απόφαση ήταν ειλημμένη και οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν και κάθισαν στην κερκίδα. Λόγω αυτού του απαράδεκτου συμβάντος δεν κρατήθηκαν οι πόντοι των δυο ομάδων στην επανάληψη.

Στο αγωνιστικό και πάλι κομμάτι του συναρπαστικού παιχνιδιού στο τρίτο δεκάλεπτο ο Α.Ο.Σ διατηρούσε την πρωτοπορία στο σκορ εύκολα - δύσκολα και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 51-45. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν "όλα τα λεφτά". Λίγο πριν το φινάλε το "τριφύλλι" είχε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (60-56), αλλά ένα τρίποντο της Αγαθαγγελίδου και ένα δίποντο της Λάλου έδωσαν στον Αίαντα βραχεία κεφαλή στο σκορ (60-61). Η Πετρούλα Τόγα (αρκετά καλή εμφάνιση) με δυο βολές σημείωσε το 62-61. 31 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε οι Θεσσαλονικιές εκδήλωσαν επιθεση, αλλα δεν κατάφεραν να σκοράρουν με την Αγαθαγγελίδου να χάνει την μπάλα, ενώ στη συνέχεια η Θάλεια Μαραγκού κέρδισε φάουλ και απεδείχθη ψύχραιμη από την γραμμή των ελεύθερων βολών πετυχαίνοντας το 64-61. Στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα ο Αίαντας προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αλλά η Βλάχου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων υπό την πίεση της Τόγα.

Κατόπιν οι παίκτριες του κ. Θεοχαρόπουλου όρμηξαν στους διαιτητές χειροκροτώντας τους ειρωνικά, ενώ παράπονα εξέφρασαν σε πολύ έντονο ύφος τόσο ο έφορος όσο και ο προπονητής των φιλοξενούμενων.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Καπουρτίδης

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-34 (ημ.), 51-45, 64-61


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΦ ΣΥΚΕΩΝ - ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 95-67

ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 54-37

ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΒΟΛΟΥ: 82-29

ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν.ΡΥΣΙΟΥ: 58-44

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: 64-61

ΓΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: 64-33

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ: 52-56


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

A.O.Σ 10

ΠΑΟΚ 10

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 9

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 9

ΠΥΛΑΙΑ 9

ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 9

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 8

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ 7

ΗΡΑΚΛΗΣ 7

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 7

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 5

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 5

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 5

ΑΝΑΛΗΨΗ ΒΟΛΟΥ 5


* ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22/11/2009): Α.Ο.Σ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

** Κύριε κομισάριε το ότι ο αγώνας διεξήχθη δίχως την παρουσία γιατρού στο γήπεδο αυτό σας λέει κάτι; Το "χώμα είναι φρέσκο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: