Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Προελαύνουν Νέος Σκοπός και Σιδηρόκαστρο


Το 3 στα 3 σημείωσαν Ρούπελ και Ορφέας ύστερα από τις νίκες που πέτυχαν κόντρα σε Ηράκλεια και Αρίωνα Ξάνθης αντίστοιχα. Δεύτερη σερί ήττα υπέστη ο Πανσερραϊκός.



Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Ηράκλεια: 74-56

Με πρωταγωνιστές τους Λαφτσή και Μπουτάκογλου το Σιδηρόκαστρο υπέταξε εύκολα την Ηράκλεια στο σερραϊκό ντέρμπι της αγωνιστικής.

Σχετικά με την εξέλιξη του σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν "φουριόζοι" στο παρκέ περιορίζοντας τους φιλοξενούμενους σε ρόλο κομπάρσου. Το σύνολο του Κώστα Σίσκου ήταν το απόλυτο αφεντικό εντός των τεσσάρων γραμμών, ενώ στον αντίποδα το συγκρότημα του Σπύρου Ιωαννίδη ήταν τρομερά άστοχο και δεν πατούσε καλά στο αγωνιστικό χώρο. Το Ρούπελ έβαλε τα θεμέλια της νίκης από την εναρκτήρια περίοδο συνάντησης εξασφαλίζοντας ευρεία διαφορά (26-6).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ηράκλεια άρχισε να βρίσκει σταδιακά τις λύσεις στο επιθετικό της πρόβλημα με τον Ντίκογλου, αλλά το Σιδηρόκαστρο ήταν ανώτερο και η περίοδος έληξε με 46-24.

Στην επανάληψη το σκηνικό του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν καλύτερη άμυνα και να κάνουν την ολική επαναφορά, αλλά το Ρούπελ ήταν σοβαρό προσθέτοντας το ροζ φύλλο αγώνος στη συλλογή του.

Διαιτητές: Νέδογλου - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 46-24 (ημ.), 58-41, 74-56


Πανσερραϊκός - Θύελλα Φερών: 59-65

Ένας κακός Πανσερραϊκός γνώρισε ήττα "σοκ" από την αποδυναμωμένη Θύελλα Φερών. Τα "λιοντάρια" απογοήτευσαν τους φιλάθλους με την εμφάνισή τους.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους "κόκκινους" και προηγήθηκαν γρήγορα με 0-6. Οι παρατηρήσεις του Βασίλη Χρυσανθίδη προς τους παίκτες του έπιασαν τόπο και η σερραϊκή ομάδα ισοφάρισε σε 10-10, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 12-13.

Στην επόμενη περίοδο ο Πανσερραϊκός ρόλαρε καλύτερα στο παρκέ αποκτώντας προβάδισμα 7 πόντων (25-18) περίπου τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Από εκείνο όμως το χρονικό σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και η Θύελλα με πρωτεργάτες τους Δαβουδάνη και Καραπαναγιώτη ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση (27-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός ήταν σαν να μη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Τα "λιοντάρια" υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και οι Θρακιώτες άδραξαν την ευκαιρία "εκτοξεύοντας" την διαφορά στο + 18 (30-48, 3-18 σερί, 2:08). Ο Βασίλης Χρυσανθίδης έκανε διαρκώς αλλαγές, δοκίμασε διάφορα σχήματα αλλά δίχως αποτέλεσμα. Οι τραυματίες Καβράκης και Καραμπέκης προσπαθούσαν μάταια από τον πάγκο να εμψυχώσουν τους συμπαίκτες τους, οι οποίοι έδειχναν "θολωμένοι". Η περίοδος έληξε με 36-53.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Θύελλα ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ (41-56, 50-61), με τους γηπεδούχους να εξαπολύουν καθυστερημένα την τελική τους αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης και να μειώνουν σε 59-63 (20'') με βολές του Χατζή. Η πλάστιγγα όμως είχε γείρει οριστικά υπέρ του συγκροτήματος του Αλέκου Σαριανίδη.

Σχόλιο από serresbasket: Πιστεύω ότι ο Πανσερραϊκός πολύ δύσκολα θα πραγματοποιήσει χειρότερη εμφάνιση από αυτήν που έκανε απέναντι στη Θύελλα. Όπως και στον αγώνα με την Χρυσούπολη έτσι και χτες οι "κόκκινοι" μπήκαν χαλαρά στο παρκέ. Ο Πανσερραϊκός ήταν άνευρος, αγωνίσθηκε δίχως πάθος και μαχητικότητα, με παίκτες "κλειδιά" να είναι εκτός τόπου και χρόνου, ενώ στην επίθεση τα "λιοντάρια" έπαιζαν με άναρχο τρόπο.

Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύθηκαν τα σοβαρά οργανωτικά προβλήματα που είχε η Θύελλα, αφού ο βασικός πλέι μέικερ των φιλοξενούμενων ήταν επιρρεπής στο λάθος κάθε φορά που δεχόταν πίεση στο κατέβασμα της μπάλας.  Η ζωή συνεχίζεται...


Διαιτητές: Μυλωνίδης - Κατρακάρης

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 27-30 (ημ.), 36-53, 59-65

Πανσερραϊκός (Χρυσανθίδης): Γεωργιανός Π. 24 (1), Τζουβάρας 3 (1), Τερζής 7, Γεωργιανός Ν. 4, Τράκας 6, Λωρίτης 3, Χατζής 8, Παπαδόπουλος 2, Σταμπουλής 2, Τεπεκιτζής, Σοφιανίδης, Χατζηανδρέου.

Θύελλα (Σαριανίδης): Χαραλαμπίδης 6, Παπάζογλου 4, Δαβουδάνης 30 (1), Καραπαναγιώτης 18, Καπετανίδης 5, Παπαδόπουλος 2, Τσοκαναρίδης, Καραμπεάζης.


Αρίων Ξάνθης - Ορφέας Ν. Σκοπού: 52-62

Παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα ο Ορφέας κατάφερε να ξεπεράσει τον "σκόπελο" του Αρίωνα Ξάνθης παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικά πίνακα.

Οι "ασπρόμαυροι" συνάντησαν αρκετές δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο (35-27), με τον Σολούγκα να έχει συμπληρώσει τρία φάουλ πριν καλά, καλά ολοκληρωθεί η εναρκτήρια περιόδος του παιχνιδιού  (17-13).

Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Παναγιώτη Σπανού βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία και με συνετές επιλογές στην επίθεση κατόρθωσε να φέρει τον αγώνα στα μέτρα του και να εξασφαλίσει τελικά την πολύτιμη νίκη.

Διαιτητές: Nτούρας - Λαμπρίδης

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-27 (ημ.), 42-45, 52-62

Ορφέας (Σπανός): Τσιούλκας 10 (2), Σολούγκας 5, Ματζιούνης 10 (1), Τσινόπουλος 3 (1), Παπαδόπουλος Χ. 2, Καδής 17 (3), Σουτζόπουλος 15, Καραμπατζιάκης, Λαδιάς, Καρακώστας, Καραμίντζος.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ρούπελ Σιδηροκάστρου - Ηράκλεια: 74-56

Αρίων Ξάνθης - Ορφέας Ν. Σκοπού: 52-62

Πανσερραϊκός - Θύελλα Φερών: 59-65

Εθνικός Αλεξ/πολης - Χρυσούπολη: 54-62

Αγία Βαρβάρα - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης: 53-46

ΡΕΠΟ: Α.Ε. Κομοτηνής


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ορφέας Ν. Σκοπού 6

Ρούπελ Σιδηροκάστρου 6

Χρυσούπολη 5

Oλυμπιάδα Αλεξ/πολης 4

Αγία Βαρβάρα 4

Πανσερραϊκός 4

Θύελλα Φερών 4

Εθνικός Αλεξ/πολης 4

Ηράκλεια 3*

Αρίων Ξάνθης 3*

Α.Ε. Κομοτηνής 2*

* Ηράκλεια, Αρίων Ξάνθης και Α.Ε. Κομοτηνής έχουν κάνει το ρεπό τους στον πρώτο γύρο.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20/11/2010): ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ - Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ. ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: