Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ AΝΔΡΕΣ (Α' ΦΑΣΗ)





Ντέρμπι με τα όλα του

Ηράκλεια - Ορφέας Ν. Σκοπού: 64-66

"'Εσπασαν" καρδιές στη σπουδαία σερραϊκή αναμέτρηση του Κυπέλλου μεταξύ της Ηράκλειας και του Ορφέα Νέου Σκοπού. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν χτες στο κλειστό γυμναστήριο της Ηράκλειας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο είχε εξελίχθηκε σε "θρίλερ".

Αναφορικά με την εικόνα του μεγάλου ντέρμπι στο εναρκτήριο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο "χτίζοντας" μια σημαντική διαφορά 11 πόντων (10-21). Στην αντίπερα όχθη η Ηράκλεια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στον επιθετικό τομέα.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Ορφέας προηγήθηκε με 10-24 έχοντας το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν, με τον Σάκη Ντίκογλου να απειλεί διαρκώς το αντίπαλο καλάθι και το δεκάλεπτο έληξε 27-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η αντεπίθεση της Ηράκλειας συνεχίσθηκε με επιτυχία. Οι "κόκκινοι" έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (50-50), με τον Ορφέα να εγκλωβίζεται στην αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων (άμυνα ζώνης και man-to-man).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού "κόκκινοι" και "ασπρόμαυροι" βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί. Το σύνολο του Σπύρου Ιωαννίδη παρά τις αποβολές των Σιουσιουλούδη (χρεώθηκε με 2 αντιαθλητικά φάουλ) και Ντίκογλου "άγγιξε" την πρόκριση καθώς ξέφυγε στο σκορ με 64-59, 59 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και ο Σουτζόπουλος με 5 σερί πόντους (γκολ-φάουλ και δίποντο) ισοφάρισε σε 64-64. Εν συνεχεία ο Ορφέας έκανε το κλέψιμο και ο Σουλούγκας διαμόρφωσε το 64-66. Στην επόμενη φάση ο Ζιώγας κέρδισε φάουλ, αλλά ο παίκτης της Ηράκλειας αστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε. Οι γηπεδούχοι όμως ξανακέρδισαν τη μπάλα και ο Αποστολάκης επιχείρησε το σουτ στη λήξη του αγώνα, με τον Βαλάντη Τσιούλκα να κόβει την προσπάθεια του καλαθοσφαιριστή των "κόκκινων" και τους "ασπρόμαυρους" να πανηγυρίζουν τη νίκη-πρόκριση.

Διαιτητές: Μυσιρλής - Οικονόμου

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 27-36 (ημ.), 50-50, 64-66

Ηράκλεια (Ιωαννίδης): Ντίκογλου 18, Ευγενιάδης 8, Αποστολάκης 14 (2), Σιουσιουλούδης 8, Ζιώγας 3 (1), Σταμπουλής 8, Παπαστεφάνου 4 (1), Αλεξανδρίδης 1, Παρασκευόπουλος.

Ορφέας (Σπανός): Παπαδόπουλος 16 (3), Σουλούγκας 18 (1), Κούτρης 3 (1), Καδής 5 (1), Ματζιούνης 7, Σουτζόπουλος 17 (1), Τσιούλκας, Τσινόπουλος.





Υγιεινός περίπατος

Μακεδόνες Κρηνίδων - Πανσερραϊκός: 55-76

Σαν σίφουνας πέρασε ο Πανσερραϊκός από το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης σαρώνοντας τις Κρηνίδες. Τα "λιοντάρια" ήταν ανώτερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα από τους γηπεδούχους και δεν δυσκολεύθηκαν στο να κατακτήσουν τη νίκη.

Χατζής, Χατζηανδρεόυ, Γεωργιανός Π., Καβράκης και Λωρίτης ξεχώρισαν από την σερραϊκή ομάδα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μακεδόνες Κρηνίδων - Πανσερραϊκός: 55-76

Ηράκλεια - Ορφέας Ν. Σκοπού: 64-66

Αγία Βαρβάρα - Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης: 54-38

Αστέρας Καβάλας - Θύελλα Φερών: 51-57

Σπάρτακος Διδυμοτείχου - Ρούπελ Σιδηροκάστρου: 20-0 (α.α.)

Δοξάτο - A.E. Koμοτηνής: 0-20 (α.α.)

Ασπίδα Ξάνθης - Φιλία Ορεστιάδας: (ο αγώνας ανεβλήθη κατόπιν αιτήματος της Ορεστιάδας)



ΖΕΥΓΑΡΙΑ Β' ΦΑΣΗΣ

Πανσερραϊκός - Ορφέας Ν. Σκοπού

Αγία Βαρβάρα - Θύελλα Φερών

Σπάρτακος Διδυμοτείχου - Α.Ε. Κομοτηνής

Ασπίδα Ξάνθης ή Φιλία Ορεστιάδας - Χρυσούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: