Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Κρίμα για τον κόσμο


Ορφέας Ν. Σκοπού - Χρυσούπολη: 64-75

Πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση ο Ορφέας ηττήθηκε από τη Χρυσούπολη, η οποία ανεδείχθη δίκαια Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Συγκλονιστικός ήταν ο κόσμος των "ασπρόμαυρων", ο οποίος έκανε κατάληψη στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης και στο τέλος παρά την πίκρα του από το αρνητικό αποτέλεσμα χειροκρότησε τον Παναγιώτη Σπανό και τους παίκτες του φωνάζοντας δυνατά "να' τοι, να' τοι οι πρωταθλητές".

Σχετικά με την εξέλιξη στο σκορ, στο εναρκτήριο δεκάλεπτο η σερραϊκή ομάδα έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 22-14. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στο +9 (25-16), με τους αθλητές της Χρυσούπολης να τα έχουν χαμένα.

Η ροή του αγώνα όμως άλλαξε, με τον Αμπελακιώτη να "φορτώνει" με πόντους το καλάθι των "ασπρόμαυρων", ενώ αρκετά βασικά στελέχη του Ορφέα (Παπαδόπουλος, Καδής, Χατζηπέτρου) χρεώθηκαν με φάουλ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 34-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Καβαλιώτες όχι μόνο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά εξασφάλισαν και  προβάδισμα 5 πόντων (46-51). Στην τέταρτη περίοδο το σύνολο του Παναγιώτη Σπανού δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, αφού ο Αμπελακιώτης ήταν ασταμάτητος και έτσι έχασε το Κύπελλο.

Από πλευράς Ορφέα ξεχώρισαν οι: Χατζηπέτρου - Καραμπατζιάκης. M.V.P του Τελικού ήταν ο Αμπελακιώτης που πέτυχε 36 πόντους.

Σχόλιο από serresbasket: Ο Ορφέας ήταν το φαβορί, αλλά φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Δεν μπήκε το "κερασάκι στην τούρτα", αλλά η άνοδος είναι άνοδος.

Διαιτητές: Ξενικάκης - Τατούδης

Δεκάλεπτα: 22-14, 34-32 (ημ.), 46-51, 64-75

Δεν υπάρχουν σχόλια: