Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΑΝΔΡΕΣ)

Αντιδράσεις και αποφάσεις

Δύο δελτία Τύπου εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης καυτηριάζοντας συμπεριφορές παικτών και προπονητών. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

 «Τις τελευταίες αγωνιστικές ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους, με πρωτοφανείς φραστικές επιθέσεις, κατάπτυστες ύβρεις και χειροδικία κατά Διαιτητών-μελών του Συνδέσμου μας. Πρωταγωνιστές αυτών των εικόνων ντροπής, οι ίδιοι οι αθλητές, προπονητές και μέλη των Διοικήσεων των ομάδων!

Καταγγέλλουμε δημόσια συμπεριφορές όπως:

   Τις δηλώσεις του προπονητή των Σερρών Παναγιώτη Σπανού που συνιστούν

υπονόμευση και απρέπεια.

   Τους κατ’ επανάληψη ανώνυμους σχολιασμούς του «γνωστού» παράγοντα …Σάββα της ομάδας των Φερών που χαρακτηρίζονται «το λιγότερο ατυχείς».

   Το Ρεσιτάλ εμετικών ύβρεων που δίνει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική  από την κερκίδα και το site της ομάδας, ο προπονητής της Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κος Νίκος Παπαδόπουλος.

Τις  επικίνδυνα γραφικές δηλώσεις του προπονητή της Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κου Μανόλη Δαφτσή.

   Την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση σε Διαιτητή από αθλητές της ομάδας του Ρούπελ Σιδηροκάστρου.

και καλούμε τους πάντες να πάρουν θέση ως οφείλουν, όπου και αν ανήκουν.

Κάθε ανοχή είναι συνενοχή και  αυτό ας το λάβουν υπόψη οι διοικήσεις των ομάδων. Ας μην πιστεύουν οι  σύμβουλοι και τα στελέχη της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. ότι οι δειλοί ψιθυρισμοί τους για διαφωνίες που έχουν για την νοοτροπία και τις πρακτικές των ομάδων αρκούν. Όλα αυτά τους εκθέτουν απέναντι στην αθλητική κοινωνία.

Καμία παρόμοια επανάληψη γεγονότων, καταστάσεων και πρακτικών δεν  θα γίνει ανεκτή από εδώ και  πέρα. Ο καθένας ας πάρει τις  ευθύνες του οι οποίες μάλιστα  σε πολλές των  περιπτώσεων δεν  είναι ασφαλώς απλά πειθαρχικές, αλλά και ποινικές.

Καθαρές κουβέντες ! Αυτές οι συμπεριφορές θα παταχθούν σκληρά. Κανείς δεν  μπορεί να παίζει με την ανθρώπινη  αξιοπρέπεια και τον Νόμο.

 
Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ



                    -Ο-                                                                                    -Η-

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δημήτριος Μιχέλης                                                        Μαρία Τουτζαράκη




Κατά τη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίας του, το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ εξέτασε τα άκρως δυσάρεστα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17/11/2012 στον αγώνα του πρωταθλήματος ΑΝΔΡΏΝ της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. , μεταξύ των ομάδων Σ.Α.Κ. ΑΣΤΕΡΑΣ- Α.Γ.Σ.  ΡΟΥΠΕΛ, με την βιαιοπραγία δύο αθλητών κατά διαιτητή-μέλους του Συνδέσμου μας στο τέλος του αγώνα, από τους αθλητές της Β΄ ομάδας κους Μάντζιο Ν. και Βεζύρη Ε.


Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το αποτρόπαιο περιστατικό σε βάρος του Διαιτητή μας, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που βίωσε  και κρίνοντας απαραίτητα για την προστασία της σωματική ακεραιότητα των διαιτητών-μελών μας, αλλά και την ποιότητα του αθλήματος που υπηρετούμε, το Δ.Σ. αποφάσισε να λάβει τα παρακάτω μέτρα:


1. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κανένα μέλος του Συνδέσμου μας δε θα διαιτητεύσει αγώνα στον οποίο μέλη της ομάδας θα είναι οι κύριοι Μάντζιος Ν. και Βεζύρης Ε.

2. Αναμείνει την απόφαση της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. για τους δύο προαναφερθέντες, ούτως ώστε την κοινοποιήσει (μαζί με το σχετικό αρχείο) στην Ε.Ο.Κ. και στην “Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας”.


3. Στηρίξει ψυχολογικά και οικονομικά  το μέλος του κο Κολοκυθά  Βασίλειο σε όποια  διαδικασία  θα λάβει χώρα, ως συνέπεια  της σωματικής και ψυχολογικής  βίας που υπέστη.



Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ



-Ο-

Εκπρόσωπος Τύπου


Γεώργιος Αλεξόπουλος
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: