Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

B' ΕΘΝΙΚΗ (ΑΝΔΡΕΣ)

 

Β' Εθνική: Αλλαγές στην ονομασία και στον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος

Η Ε.Ο.Κ. γνωστοποίησε τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πρώτα απ' όλα η διοργάνωση μετονομάζεται σε "National League 1". 

Από εκεί και πέρα όσο αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, μία σημαντική διαφοροποίηση έχει να κάνει με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι-οφ, αλλά και με αυτές που θα δώσουν το «παρών» στα πλέι-άουτ.

Συγκεκριμένα οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 Εθνική ή καλύτερα στην "Elite League". 

Ο πρώτος και ο δεύτερος του ομίλου θα περάσουν αυτομάτως στη Β' Φάση των πλέι-οφ. Ο τρίτος θα αναμετρηθεί με τον έκτο και ο τέταρτος με τον πέμπτο (Α' Φάση των πλέι-οφ, η πρόκριση στις 2 νίκες δίχως μεταφορά αποτελεσμάτων από την κανονική περίοδο).

Εν συνεχεία ο πρώτος θα «κοντραρισθεί» με τον νικητή του ζευγαριού, 4ος-5ος, και ο δεύτερος αντιστοίχως με τον νικητή του ζευγαριού, 3ος-6ος (όποιος σημειώσει 2 νίκες θα προκριθεί στη Γ' Φάση των πλέι-οφ - δεν μεταφέρονται αποτελέσματα της κανονικής περιόδου).

Στη Γ' Φάση (ο «Τελικός») η ομάδα που φτάσει στις 3 νίκες θα πανηγυρίσει την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία (δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων της κανονικής περιόδου). Το πλεονέκτημα της έδρας έχει η ομάδα που κατετάγη σε υψηλότερη θέση πριν την έναρξη των πλέι-οφ.

Οι χαμένοι αυτής της φάσης (και από τους 3 ομίλους της Β' Εθνικής), θα έχουν άλλη μία ευκαιρία για να προβιβασθούν (ένας θα χαμογελάσει στο φινάλε), με τη διαδικασία μονών αγώνων σε ουδέτερη έδρα βάσει συστήματος pool (βαθμολογία).

Συνολικά στην Α2 θα ανέβουν 4 ομάδες.

Στον αντίποδα, στα πλέι-άουτ θα λάβουν μέρος οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9-12 (σε όμιλο 12 ομάδων), 10-13 (σε όμιλο 13 ομάδων).

Ο ένατος θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον δωδέκατο, ο δέκατος με τον ενδέκατο, ο δέκατος με τον δέκατο τρίτο και ο ενδέκατος με τον δωδέκατο.

Η σωτηρία θα κριθεί στις 2 νίκες (δεν μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Το πλεονέκτημα της έδρας ανήκει στις ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα πριν την έναρξη των πλέι-άουτ.

Οι ηττημένοι θα υποβιβασθούν στη Γ' Εθνική ή αλλιώς "National League 2".

* ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: www.anexartitos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: