Κυριακή 26 Μαΐου 2024

A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2ος ΟΜΙΛΟΣ, PLAY OFF - Β' ΦΑΣΗ/3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

 Έμειναν από δυνάμεις και χάθηκε η άνοδος για τις «λιονταρίνες»

Παναθλητικός Συκεών - Πανσερραϊκός STIHL: 78-52

Η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ του Παναθλητικού και του Πανσερραϊκού έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχες νίκησαν τις «κόκκινες» με 78-52, εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Αναφορικά με την εικόνα του αγώνα μετά το αρχικό 2-2, ο Παναθλητικός πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού (10-2).

Οι «λιονταρίνες» αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες στην επίθεση, κάνοντας λάθη και η πρώτη περίοδος έληξε 18-6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός πάλευε να μείνει όσο το δυνατόν κοντά στις γηπεδούχες (28-18), οι οποίες όμως είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι «πληγώνοντας» τις «κόκκινες» με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. 

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 41-28.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι «λιονταρίνες» μείωσαν στο -8 (41-33, 43-35). Οι Σερραίες όμως έχασαν αδικαιολόγητα την συγκέντρωσή τους στο παρκέ και ο Παναθλητικός άδραξε την ευκαιρία αυξάνοντας τη διαφορά στο +16 (51-35, 5:31).

Η περίοδος έκλεισε με 54-41.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός δεν άντεξε. Ο Παναθλητικός  ξέφυγε στο σκορ με +24 (73-49 στο 36') και στο τέλος οι Θεσσαλονικιές έπαιξαν και με το ρολόι, κατακτώντας εύκολα τη «χρυσή» νίκη, η οποία τους έδωσε την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Σχόλιο από SerresBasket: Οι «κόκκινες» έπρεπε σήμερα στο Επταπύργιο να κάνουν την τέλεια εμφάνιση, προκειμένου να πανηγυρίσουν αυτές την άνοδο, αλλά... οι «λιονταρίνες» είχαν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, δεχόμενες ισχυρό πλήγμα με τον τραυματισμό της Καλαμπάκου στο πρώτο ημίχρονο κι έτσι αυτός που γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας ήταν ο Παναθλητικός.

Η Άσπα Καλαμπάκου διεκομίσθη στο νοσοκομείο για να εξετασθεί από γιατρό αντιμετωπίζοντας πρόβλημα πάνω από το μάγουλο, κοντά στο μάτι.

Κορυφαία από πλευράς Πανσερραϊκού η Γκομπετζισβίλι.

Σε ένα τέτοιο ματς τα φτηνά λάθη απαγορεύονται, όπως και το να μαρκάρεις στην άμυνα με τα μάτια.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός δεν διέθετε άλλα καύσιμα στο ρεζερβουάρ του.

Μπράβο στα κορίτσια για την προσπάθεια. Βέβαια το φινάλε της φετινής σεζόν είναι πικρό για τις «λιονταρίνες».

Το διαιτητικό δίδυμο ώρες, ώρες βρισκόταν σε σύγχυση.

Δίκαιη η νίκη του Παναθλητικού. 

Οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού κέρδισαν την «μάχη» της κερκίδας.

Άξιο αναφοράς ότι η Νάστου και η Τζημορώτα όπως και πέρυσι με τον Άρη, έτσι και φέτος με τις «κόκκινες» έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό.

Διαιτητές: Γερακίνης - Κατωτικίδης

Δεκάλεπτα: 18-6, 41-28 (ημ.), 54-41, 78-52

Παναθλητικός Συκεών (Γυμνόπουλος): Χωλοπούλου 22 (2), Τσινασλανίδου, Ντάλα 13 (2), Τσινέκε 20 (1), Κoφινά 1, Καμπερίδου 7, Σύρπα, Παντώτη, Χάμιλτον 13, Βασιλείου, Ομο 2, Σακκοράφα. 

Πανσερραϊκός STIHL (Πεχλιβάνος): Καλαμπάκου, Νάστου 12 (3), Μιχαηλίδου 8 (2), Τζημορώτα 1, Γκομπετζισβίλι 20, Μαριάνοβιτς, Μπακιρτζίδου, Χωλοπούλου 5, Μαραγκού 6 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: